Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να γίνετε δισεκατομμυριούχοι αποκάλυψε μια πρόσφατη έρευνα.

Βέβαια, ίσως να μην είναι και τόσο εύκολο όσο μπορεί να ήθελαν να πιστεύουν μερικοί.

Καταρχήν ξεκινάμε από το εξής: θα βοηθούσε αρκετά αν ζούσατε στο Χονγκ Κονγκ, αν είχατε καλή μόρφωση και αν εργαζόσασταν σε μια χώρα όπου οι δικηγόροι μιλούν Αγγλικά.

Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε σε 1.000 ανθρώπους οι οποίοι είδαν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να γεμίζουν με ποσά άνω του 1 δισεκατομμυρίου, οι πιθανότητες ένας «εκκολαπτόμενος επιχειρηματίας» να «κάνει την τύχη του» δεν είναι πάρα πολλές, ενώ η διαδικασία είναι «σκληρή, δύσκολη και ριψοκίνδυνη».

Όπως αναφέρει ο Matt Chorley, πολιτικός συντάκτης της Mailonline, σε σημερινό δημοσίευμά του στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Daily Mail, υπάρχουν επτά βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ένας «SuperEntrepreneur» αν θέλει να δει μια ιδέα να μετατρέπεται σε… αμύθητη περιουσία.

Ο οδηγός του «πώς να γίνετε δισεκατομμυριούχοι» εμπνέεται από τις εμπειρίες των Larry Page και Sergey Brin της Google, το αφεντικό της Virgin, Sir Richard Branson και το μεγιστάνα του λιανικού εμπορίου Sir Philip Green.

Σύμφωνα με την ανάλυση των ερευνητών από το Κέντρο Πολιτικών Ερευνών (Centre for Policy Studies), το Ηνωμένο Βασίλειο δεν ανήκει καν στις 10 πρώτες χώρες «παραγωγής δισεκατομμυριούχων επιχειρηματιών».

Η έρευνα εστίασε σε περίπου 1.000 αυτοδημιούργητους άντρες και γυναίκες, οι οποίοι σύμφωνα με το περιοδικό Forbes έχουν αυξήσει την προσωπική τους περιουσία τουλάχιστον κατά 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Σύμφωνα με την έρευνα, η Μ. Βρετανία «έβγαλε» έναν επιχειρηματία για κάθε δύο εκατομμύρια κατοίκους, ενώ το Χονγκ Κονγκ τουλάχιστον τρεις για κάθε ένα εκατομμύριο. Το Ισραήλ 1,7 ανά εκατομμύριο κατοίκων και οι ΗΠΑ 1,3 επίσης για κάθε ένα εκατομμύριο κατοίκους.

Ο Nima Sanandaji υποστηρίζει ότι η προσωπικότητα είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά για να γίνει κανείς ένας επιτυχημένος «SuperEntrepeneuer».

Ανάμεσα στα υπόλοιπα συγκαταλέγονται η δημιουργικότητα, η εργατικότητα, η φιλοδοξία, η αισιοδοξία, η αυτοπεποίθηση, η ικανότητα ηγεσίας, η προσαρμοστικότητα, η θέληση για επιτυχία, η ανοχή, η ανθεκτικότητα, η αντοχή στο στρες, η αποφασιστικότητα, η ικανότητα να αντιμετωπίζει κανείς την αποτυχία και τα υψηλά επίπεδα ενέργειας και οι κοινωνικές δεξιότητες.

Τα έξι μυστικά για να γίνετε δισεκατομμυριούχοι

1. Η επιχειρηματικότητα είναι σκληρή, δύσκολη και ριψοκίνδυνη. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να αποτύχετε στην προσπάθειά σας να γίνετε η επόμενη… Google.

2. Η επιχειρηματικότητα είναι συχνά απλά γνώση. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Larry Page και Sergey Brin, η ακαδημαϊκή έρευνα των οποίων ανακάλυψε τις μαθηματικές ιδιότητες του διαδικτύου, είναι οι ιδρυτές της Google.

3. Η επιχειρηματικότητα είναι ένα παιχνίδι αριθμών. Αν ξεκινήσετε μια εταιρεία και ακολουθήσετε μόνο μια επιχειρηματική ιδέα, είναι πιο πιθανό να αποτύχετε από κάποιον που δοκιμάζει διαφορετικές ιδέες σε μακρύ χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια της ζωής του.

4. Η επιχειρηματικότητα είναι πολύ εξειδικευμένη και υποστηρίζεται από κάποια υποδομή. Αν έχετε μια πολύ καλή ιδέα και μπορείτε να βρείτε χρηματοδότες και κεφάλαιο, αυξάνετε τις πιθανότητες να πετύχετε το σκοπό σας.

5. Η επιχειρηματικότητα είναι πιο κοινή σε κάποιους τομείς. Δυνητικά, μπορείτε να γίνετε δισεκατομμυριούχοι ακολουθώντας σχεδόν οποιαδήποτε επιχειρηματική ιδέα, όμως οι πιθανότητες είναι περισσότερες σε έναν ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα, όπως για παράδειγμα η βιοτεχνολογία και οι υπολογιστές την τελευταία δεκαετία.

6. Η επιχειρηματικότητα απαιτεί κλιμάκωση. Ο Έντισον κατάφερε να κατοχυρώσει πάνω από 1.000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ, όχι μόνο μέσα από το δικό του έργο, αλλά επειδή δημιούργησε το πρώτο εργαστήριο βιομηχανικής έρευνας.