«Αν κερδίσουμε τις ευρωεκλογές θα ζητήσω από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο να μας αναθέσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Agora» του δημόσιου τηλεοπτικού καναλιού Rai Tre, ο επικεφαλής του κινήματος «Πέντε Αστέρων», Μπέπε Γκρίλο.

Παράλληλα ο ιταλός πολιτικός και ηθοποιός πρόσθεσε: «μέχρι πρότινος θεωρούσα πως θα κερδίζαμε. Τώρα είμαι βέβαιος ότι θα είναι μια σαρωτική νίκη, ότι θα μπορέσουμε να θριαμβεύσουμε».

«Αν κερδίσω, θα πάω στην Ευρώπη και θα σκίσω όλα τα συμβόλαια που υπέγραψαν μέχρι τώρα όλοι αυτοί οι κύριοι. Το Δημοσιονομικό Σύμφωνο δεν το επαναδιαπραγματευόμαστε, το σκίζουμε. Το δημόσιο χρέος -αν είμαστε όντως μια κοινότητα- το μοιραζόμαστε και το όριο δημοσίου ελλείμματος προς ΑΕΠ στο 3% θα πρέπει να καταργηθεί» είπε.

Σε ότι αφορά τον ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, ο ιδρυτής των «Πέντε Αστέρων» θεωρεί ότι «πρόκειται για παιδί της Τρόικας» και ότι «στηρίζεται μόνον στο σπρεντ, στις τράπεζες και στις πολυεθνικές χωρίς να διαθέτει μια συγκεκριμένη πολιτική».

Σχετικά, τέλος, με την μορφή μιας υποτιθέμενης κυβέρνησης του κινήματός του, ο Μπέπε Γκρίλο, μιλώντας στην Rai, προχώρησε στην πρόβλεψη ότι «θα είναι κάτι το εξαιρετικό, μια πραγματική Αναγέννηση, διότι το σύστημα, πλέον, κατέρρευσε και ο καπιταλισμός, το ΑΕΠ -λα αυτά τα πράγματα- πλέον, πάψει να ισχύουν».