Το υπουργείο Εσωτερικών στο Μαρόκο ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι εξάρθρωσε δύο «πυρήνες» συνδεδεμένους με την αλ Κάιντα και συνέλαβε εννέα άτομα, περιλαμβανομένων ενός υπηκόου Υεμένης και ενός πρώην κατοίκου Ιταλίας.

«Οι τρομοκρατικοί πυρήνες που συνδέονταν με την αλ Κάιντα, αποτελούμενοι αντίστοιχα από τέσσερα και πέντε μέλη, εξαρθρώθηκαν πλήρως», ανέφερε ανακοινωθέν του υπουργείου.

Ο υπήκοος Υεμένης, το όνομα του οποίου δεν αποκαλύπτεται, «συνδέεται» με την αλ Κάιντα και καταζητείται από τις αρχές στη Σαναά, ανέφερε το Μαροκινό ΥΠΕΣ.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι δύο άτομα τα οποία είχαν καταδικαστεί στο παρελθόν για υποθέσεις τρομοκρατίας, κατά το ανακοινωθέν του.

Η ακριβής ημερομηνία των συλλήψεων δεν ανακοινώθηκε. Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε ότι έγιναν τον Οκτώβριο.

Ο πρώτος πυρήνας είχε επικεφαλής έναν Ισλαμιστή που ζούσε στο παρελθόν στην Ιταλία. Ο δεύτερος ασχολείτο κυρίως με την στρατολογία και την αποστολή υποψήφιων ανταρτών στο Ιράκ, κατά την ίδια πηγή.

Πάνω από 2.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στο Μαρόκο βάσει της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας μετά τις επιθέσεις στην Καζαμπλάνκα το 2003 με 45 νεκρούς, περιλαμβανομένων 12 βομβιστών αυτοκτονίας.