Αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 14 τραυματίστηκαν την Τετάρτη, όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σε μια βάση του αμερικανικού στρατού στο Φορτ Χουντ του Τέξας, στην ίδια περιοχή όπου το 2009 είχαν σκοτωθεί 13 άνθρωποι από τα πυρά ενός ψυχιάτρου του στρατού.

Σύμφωνα με τον Μάικλ Μακκόουλ, πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών οι νεκροί στη βάση Φορτ Χουντ είναι τέσσερις. Όπως δήλωσε ο αμερικανός αξιωματούχος μεταξύ των νεκρών είναι και ένοπλος. Τον αριθμό των θυμάτων επιβεβαίωσαν στην εφημερίδα Washington Post και άλλοι αμερικανοί αξιωματούχοι οι οποίοι δεν κατονομάζονται. Σύμφωνα με την εφημερίδα ως δράστης της νέας φονικής επίθεσης αναγνωρίστηκε ο Ιβάν Λόπεζ μέλος των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων.

Σύμφωνα όμως με άλλες πηγές ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη. Αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, ανέφερε ότι υπάρχουν θύματα, αλλά αρνήθηκε να πει συγκεκριμένο αριθμό ενώ άλλος αξιωματούχος, επίσης μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας , επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν 14 τραυματίες. Και οι δυο σημείωσαν πάντως ότι οι πληροφορίες είναι προκαταρκτικές.

Εν τω μεταξύ νοσοκομείο στο Τέξας ανακοίνωσε ότι σε αυτό έχουν διακομιστεί τέσσερις τραυματίες, η κατάσταση των οποίων είναι σταθερή αλλά κρίσιμη καθώς έχουν πολλαπλά τραύματα από πυρά.

Η βάση Φορτ Χουντ είναι αποκλεισμένη και σε κατάσταση συναγερμού ενώ η στρατιωτική αστυνομία ψάχνει από κτίριο σε κτίριο για πιθανούς ενόπλους που ενέχονται στο νέο μακελειό. Σύμφωνα με τηλεοπτικό δίκτυο του Τέξας οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν περίπου στις 4:30 το απόγευμα τοπική ώρα (περίπου 00:30 της Πέμπτης ώρα Ελλάδας) από ένα κτίριο όπου στέγαζονται υπηρεσίες ιατρικής φροντίδας εντός της στρατιωτικής βάσης.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα που ενημερώθηκε για το φονικό επεισόδιο στη βάση όπου διαμένουν περίπου 40.000 στρατιωτικοί με τις οικογένειες τους δήλωσε συγκλονισμένος. «Προφανώς, αυτό ξανάνοιξε τον πόνο για αυτό που συνέβη στο Φορτ Χουντ πριν πέντε χρόνια» είπε ο αμερικανός πρόεδρος αναφερόμενος στο μακελειό του 2009, όταν ο πρώην ψυχίατρος του στρατού Νιντάλ Χασάν, πυροβόλησε και σκότωσε 13 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 32.

Ο υπουργός Άμυνας Τσακ Χάγκελ, μιλώντας από τη Χαβάη όπου είχε συνάντηση με τους υπουργούς Άμυνας χωρών της Ασίας, είπε ότι πρόκειται για μια νέα «φοβερή τραγωδία». Πολλοί από τους στρατιώτες που ζουν στη βάση έχουν πάρει μέρος στις επιχειρήσεις στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.