Η διαφθορά είναι απειλή για την εθνική ασφάλεια, σοβαρό ζήτημα, το οποίο αν δεν καταπολεμηθεί θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα σε ένα σύγχρονο κράτος που θέλει να παράσχει στους πολίτες ασφάλεια και ευημερία, δήλωσε ο διευθυντής της ρουμανικής υπηρεσίας πληροφοριών (SRI) Γκεόργκε Μάγιορ.

Η διαφθορά είναι απειλή για την εθνική ασφάλεια, επειδή από τη μία πλευρά αποδυναμώνει το κράτος, την αναγνώρισή από οικονομική, πολιτική και γεωπολιτική άποψη και από την άλλη ζημιώνει τον κρατικό προϋπολογισμό και επηρεάζει ευθέως τα συμφέροντα των πολιτών, τόνισε ο κ. Μάγιορ σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό B1 Tv.

Υπάρχουν ορισμένοι πολιτικοί, οι οποίοι για προσωπικούς λόγους ή επειδή κατανοούν λάθος τα πολιτικά θέματα, κατηγορούν το σύστημα, αλλά οι αντιδράσεις αυτές είναι εκτός της πραγματικότητας με την οποία λειτουργεί η ρουμανική υπηρεσία πληροφοριών, υποστήριξε.

»Είναι κρίμα, διότι θα ήταν προς το συμφέρον τους να υπάρχει ένα ισχυρό κράτος, στο οποίο θα μπορούσαν να ενεργούν πολιτικά, να διοικούν το κράτος ή να υπηρετούν τους πολίτες. Η διαφθορά στην πολιτική επηρεάζει πρώτα την πολιτική τάξη και την αποτελεσματικότητά της, την ικανότητα να πετυχαίνει τους στόχους της» είπε ο κ. Μάγιορ εκφράζοντας την πεποίθηση ότι υπάρχουν καλά στοιχεία στο πολιτικό φάσμα, άνθρωποι που αγωνίζονται για συγκεκριμένα ιδανικά και ότι δεν πρέπει να γίνονται γενικεύσεις που αφορούν την πολιτική τάξη, αλλά πρόσθεσε ότι υπάρχει επίσης μεγάλη πίεση στους κρατικούς θεσμούς.