Ένα νέο νόμο που θα παρέχει «μεγαλύτερα κίνητρα για ξένες επενδύσεις» υιοθέτησε το κοινοβούλιο της Κούβας.

Ο πρόεδρος, Ραούλ Κάστρο, χαρακτήρισε το νόμο «καθοριστικό» για την οικονομία της χώρας που αδυνατεί να ανακάμψει παρά τις μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε ομόφωνα από τους βουλευτές κατά την έκτακτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου, την πρώτη τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μετέδωσε το κουβανικό πρακτορείο ειδήσεων Prensa Latina (PL).

Ο νόμος, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ εντός 90 ημερών, παρέχει «μεγαλύτερα κίνητρα για ξένες επενδύσεις» ώστε να συνδράμουν «αποτελεσματικά στην αειφόρο ανάπτυξη της χώρας και στην ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας», σύμφωνα με το PL.

Αυτή η «επιτακτική ανάγκη» για χρήματα, σύμφωνα με την έκφραση που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος Κάστρο, έχει στόχο να δώσει νέα πνοή στον γεωργικό τομέα, μεγάλη μαύρη κηλίδα της κουβανικής οικονομίας, αλλά και σε όλους τους τομείς της οικονομίας της κομμουνιστικής χώρας.

Ο νέος νόμος, οι λεπτομέρειες του οποίου δεν έχουν δημοσιοποιηθεί επίσημα, προβλέπει κυρίως ένα πολύ ευέλικτο φορολογικό καθεστώς για τις ξένες επιχειρήσεις, παρά το οικονομικό εμπάργκο των ΗΠΑ τα τελευταία 50 χρόνια σε βάρος της χώρας, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιοποιούν τμηματικά τις τελευταίες ημέρες τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.