Τα 10 πιο βάρβαρα κράτη του κόσμου

Τι αναφέρει η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας για τις θανατικές ποινές


ΚΟΣΜΟΣ
15:55
28/03/2014
Τα 10 πιο βάρβαρα κράτη του κόσμου
22
loading

Χιλιάδες άνθρωποι εκτελέστηκαν μέσα στο 2013, σύμφωνα με την έκθεση «Θανατικές Ποινές κι Εκτελέσεις του 2013» της Διεθνούς Αμνηστίας, όπως αναφέρει δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα Independent.

Η Κίνα κατέχει τα «πρωτεία», καθώς έχει προχωρήσει στις περισσότερες εκτελέσεις ανθρώπων από όλες τις χώρες του κόσμου, ενώ ακολουθούν το Ιράν με 369 και το Ιράκ με 169 εκτελέσεις.

Η διεθνής οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δε δημοσιοποίησε ακριβές νούμερο δημοσίων εκτελέσεων για την Κίνα, καθώς τα στοιχεία που αφορούν την εφαρμογή της εσχάτης των ποινών στη χώρα θεωρούνται «κρατικά μυστικά».

Ο συνολικός αριθμός των γνωστών εκτελέσεων σε όλον τον κόσμο αυξήθηκε κατά σχεδόν 15% μέσα στο 2013, και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ήταν ανάμεσα στις πέντε χώρες με τις περισσότερες καταδίκες ανθρώπων σε θάνατο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της οργάνωσης, την προηγούμενη χρονιά εκτελέστηκαν 778 άνθρωποι, ενώ το 2012 ο αριθμός αυτός ήταν 682.

Εξαιρουμένης της Κίνας, το Ιράν, το Ιράκ και η Σαουδική Αραβία συγκεντρώνουν το 80% όλων των εκτελέσεων που συντελέστηκαν μέσα στο 2013.

Στην έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας αναφέρονται και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την εφαρμογή των καταδικαστικών αποφάσεων: αποκεφαλισμός στη Σαουδική Αραβία, ηλεκτροπληξία στις ΗΠΑ και θανατηφόρα ένεση στην Κίνα, το Βιετνάμ και τις ΗΠΑ. Σε άλλες χώρες οι θανατοποινίτες απαγχονίζονται, ή τους σκοτώνουν πυροβολώντας τους με όπλα.

Στην Ευρώπη, για πρώτη φορά από το 2009, δεν πραγματοποιήθηκε καμία εκτέλεση, παρότι η Λευκορωσία – η μόνη χώρα που εξακολουθεί να επιβάλλει τη θανατική ποινή- καταδίκασε τέσσερις ανθρώπους σε θάνατο.

Μέχρι το τέλος του 2013, τουλάχιστον 23.000 άνθρωποι ήταν καταδικασμένοι σε θάνατο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τα δέκα πιο βάρβαρα κράτη του κόσμου

1. Κίνα

Η Διεθνής Αμνησία δε διαθέτει επίσημα στοιχεία για τον αριθμό των εκτελέσεων που συντελέστηκαν στη χώρα κατά τη διάρκεια του 2013, όμως εκτιμά ότι ο αριθμός αυτός ανέρχεται σε χιλιάδες.

2. Ιράν
Εκτελέστηκαν 369 άνθρωποι μέσα στο 2013.

3. Ιράκ
Εκτελέστηκαν 169 άνθρωποι μέσα στο 2013.

4. Σαουδική Αραβία
Εκτελέστηκαν 79 άνθρωποι μέσα στο 2013.

5. ΗΠΑ
Εκτελέστηκαν 39 άνθρωποι μέσα στο 2013.

6. Σομαλία
Εκτελέστηκαν 34 άνθρωποι μέσα στο 2013.

7. Σουδάν
Εκτελέστηκαν 21 άνθρωποι μέσα στο 2013.

8. Υεμένη
Εκτελέστηκαν 13 άνθρωποι μέσα στο 2013.

9. Ιαπωνία
Εκτελέστηκαν 8 άνθρωποι μέσα στο 2013.

10. Βιετνάμ
Το Βιετνάμ δε δημοσιοποιεί επίσημα στοιχεία, όμως η οργάνωση εκτιμά ότι ο αριθμός αυτός είναι τουλάχιστον 7 άνθρωποι για το 2013.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

22
σχόλια
 1. avatar Βασίλειος ο Β’

  Η θανατική ποινή είναι πολύ ελαφριά για κάτι ......τύπους, αλλά αν τους βάλεις την ποινή που τους αξίζει(βασανιστήρια), θα γίνεις τέρας σαν αυτούς, οπότε ας υπάρχει έστω αυτή η ελάφριά τιμωρία της θανατικής ποινής.Μιλάω για τις κανονικές χώρες, όχι για τις χώρες Τσίρκο ή Ξέφραγο Αμπέλι σαν την Ελλάδα.

 2. avatar Braindamaged

  Τα ξενοφοβικά και άκυρα σχόλια περί λαθρομεταναστών, ελληνικής κυβέρνησης μπορούν να προέρχονται μόνο από άτομα κατώτατου πνευματικού και ηθικού επιπέδου. Το άρθρο μιλάει για επίσημα στοιχεία (γι αυτό λείπει η Β. Κορέα) εκτελέσεων ανθρώπων από το κράτος. Η ζωή (ανθρώπινη και μη) είναι η υπέρτατη αξία, οπότε είμαι και θα είμαι κατά της θανατικής ποινής, ό,τι και αν έχει κάνει το άτομο που καταδικάστηκε. Οι λόγοι έχουν χιλιοεξηγηθεί σε όλες τις πολιτισμένες κοινωνίες και σε εκατοντάδες βιβλία για όποιον έχει διάθεση να ξεστραβωθεί. Τώρα αν μερικοί λόγω ενός ειδεχθούς εγκλήματος θεωρούν ότι η απάντηση σε αυτό και το δίκαιο είναι η φυσική εξόντωση ή ο βασανισμός ενός ανθρώπου, αυτό οφείλεται στο ότι εν βρασμώ ψυχής και πάνω στο θυμό μας γινόμαστε μάλλον όλοι (ειδικά όσοι δεν έχουν καλλιεργήσει την αυτοσυγκράτηση) εν δυνάμει δολοφόνοι ή βίαιοι. π.χ. λέει σε ένα σχόλιο ο κ. Ομηρόπουλος ότι είμαι υπερ της θανατικής ποινής για εκλήματα όπως βιασμός ανηλίκου μετά φόνου κτλ. Και σας ερωτώ κ. Ομηρόπουλε. Γνωρίζετε για τη δικαστική πλάνη; Ακόμη και αν πέρα κάθε αμφιβολίας κάποιος βιάσει έναν ανήλικο ή και περισσότερους και τους φονεύσει όλους, ο θάνατός του θα επαναφέρει σε ζωή τους ανήλικους; Θα προσφέρει μακροπρόθεσμα ηρεμία και χαρά στους συγγενείς; Θα κάνει την κοινωνία ασφαλέστερη; Θα δείξει για μια ακόμη φορά ότι ακόμη και το ίδιο το κράτος δεν θεωρεί την ανθρώπινη ζωή ως το ύψιστο ανθρώπινο δικαίωμα; Για να μην αναφέρουμε βέβαια τους λόγους για τους οποίους γίνονται οι εκτελέσεις σε Κίνα, Β. Κορέα, Ιράν, Ιράκ κτλ.

  1. avatar papaki

   ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ???? Είσαι τελείως παγοκολώνα ψυχοσυναισθηματικά? Πόσο αδύναμος να κρίνεις και πόσο ΤΥΦΛΑ μπορεί να ακολουθείς ένα δόγμα που σου φύτεψαν?
   ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ θα κάνει την κοινωνία πιο ασφαλή!!!! Για όσους αποδεδειγμένα είναι ζώα και ανίκανοι να σωφρονιστούν όπως ο Καρέλι, ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ, ΔΕΝ ΘΕΛΩ να τον ταϊζω στην φυλακή. Παρ' τον εσύ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ, ΤΑΪΖΕ ΤΟΝ και θα έχεις και ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ για ότι κάνει.
   Και ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ θα βοηθήσει λίγο τον πόνο των συγγενών. Γιατί δεν πάτε όλοι οι ομοϊδεάτες σου να φτιάξετε ένα δικό σας κράτος / κοινωνία και να ζήσετε εκεί με αυτές τις αρχές? Είμαι σίγουρος ότι η πλειοψηφία της υπόλοιπης (ρεαλιστικής) κοινωνίας, αυτό θέλει. ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ!!!!

   1. avatar step

    Έχετε λιώσει πια αυτή την καραμέλα με τη φίρμα «πάρ’ τον σπίτι σου». Αλληλεγγύη ανύπαρκτη. Είστε άνθρωποι εσείς ή έχετε γίνει μια μάζα με την απανθρωπιά?! Σπίτι σου είναι όλη η γη τριγύρω σου κι αν δεν αλλάξεις συναισθήματα, θα λουστείς μια μέρα με την απονιά σου. Και θα είναι μέσα στο ίδιο σου το σπίτι, όπως εσύ το εννοείς σπίτι.

    1. avatar ΜΑΥΡΟΣ ΟΥΣΣΑΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ-επιστροφη

     step
     Πρώτα είμαι Έλληνας και μετά οτιδήποτε άλλο.
     Εσύ τι ακριβώς κάνεις για τους λαθραίους?
     Τους ταϊζεις?Τους ποτίζεις?
     Δίνεις τον μισό μισθό σου σε αυτούς?
     Όχι.
     Να σου πω τι κάνεις?
     "Ανθρωπιστική" πολιτική μετά ΔΙΚΆ ΜΟΥ λεφτά.
     Πεινάνε ελληνόπαιδα στα σχολεία κι εγώ ταίζω αλβανούς δολοφόνους στις φυλακές.

     1. avatar step

      Είσαι θυμωμένος και δεν έχεις άδικο. Πάντως, αν θα μπορούσες να νιώσεις πρώτα άνθρωπος και μετά Έλληνας, ίσως και ν’ άλλαζες τα κακά κι άδικα αυτού του κόσμου. Ίσως πρώτα να ένιωθες πως είσαι πατέρας ή πρώτα γιός ή επιστήμονας ή οτιδήποτε άλλο. Χρήσιμος όμως, όχι απλά θυμωμένος.
      Υ.γ : ανθρωπιστική πολιτική» εγώ;…και με ξένα λεφτά κι όλας; Μπράβο ΜΑΥΡΕ ΟΥΣΣΑΡΕ-ΨΥΧΟΛΟΓΕ, μ’ έκανες και γέλασα!

  2. avatar Anarxikos

   Πολύ σωστός φίλε..

 3. avatar duster

  αντε να υποστηριξετε και τις παραπλευρες απωλεις, λογω κακοδικιας. μου θυμιζετε τα τυπακια που φωναζαν, το κριμα σε εμας και στα παιδια μας. ενταξει, αν παει και ενας δυο επειδη ηταν στο λαθος μερος την λαθος στιγμη, δεν τρεχει και τιποτα. οι αλλοι πεθαναν γιατι ετσι επρεπε.
  μπαγασακια, παιζεται την ζωη στα δαχτυλα.
  μπιλακο, ξερεις ποσοι εχουν πεθανει απο τροχαια ατυχηματα; βαλε και αυτους μεσα.

 4. avatar Βασίλειος ο Β’

  3 .000 νεκροί Έλληνες δολοφονημένοι από λαθρομετανάστες μέσα σε τρία χρόνια.

  1. avatar dimitris

   Ολοι την ωρα [...] λες,ελεος επιτελους με ολους σας,3χιλ.ακους και παιρνεις χαπι,ακους 4 δολοφονιες την μερα?Με δουλευεις,κοιτα λιγο φετος εκτος απο το διπλο φονικο που το εκανε ο Πακινστανος ποιοι αλλοι εχουν δολοφονησει,τον κολλητο του στο Αγρινιο,τεμαχισε την γιαγια του...

 5. avatar ΜΑΥΡΟΣ ΟΥΣΣΑΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ-επιστροφη

  Η Κίνα που είναι πρώτη,από ποιον διοικείται??

  1. avatar sakis

   καλά είχαμε ησυχάσει...τι επέστρεψες???

 6. avatar Βασίλειος ο Β’

  Ποιό έχει τους περισσότερους αλλοδαπούς δολοφόνους και τους επιτρέπει να σφάζουν ατιμώρητα?

  1. avatar Ενωτικός

   Το κράτος που κυβερνάται από τη ΝΔ του Σαμαρα;;

   1. avatar Βασίλειος ο Β’

    Καλύτερα είμαστε επί Σαμαρά από ότι είμασταν με τον Παπανδρέου στο θέμα της λαθρομετανάστευσης.Μακάρι να βελτιωθούν και άλλο τα πράγματα.

 7. avatar moraitis patrinos

  μπορεις να αλλαξεις

 8. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

  ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΘΑΝΑΤΙΚΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ : ΒΙΑΣΜΟΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥ ΜΕΤΑ ΦΟΝΟΥ, ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕΤΑ ΦΟΝΟΥ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΙΔΙΑΖΟΝΤΩΣ ΕΙΔΕΧΘΗ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ, ΚΛΠ , ΚΑΙ ΑΣ ΜΕ ΚΑΤΑΤΑΞΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ !!

  1. avatar ΜΑΥΡΟΣ ΟΥΣΣΑΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ-επιστροφη

   Και για εμπόριο ναρκωτικών,ειδικά σε παιδιά.

 9. avatar nikos xasapis

  πιο είναι το πιο ξεφτυλισμένο ????????

  1. avatar Stilitis

   "Ποιο".... "ξεφτιλισμένο"....";;;;;;;;;"

 10. avatar nikos xasapis

  ουγκ χαχαχα κοίτα μην σε βολέψουν και εσένα πίσω από τα κάγκελα.....

 11. avatar ΜΑΥΡΟΣ ΟΥΣΣΑΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ-επιστροφη

  Η Β.Κορέα δεν είναι στη λίστα γιατί απαγορεύει σε οποιονδήποτε να μπει στο έδαφος της.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει