Η Βραζιλία κατέγραψε ακόμη 907 θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και ακόμη 51.194 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή το υπουργείο Υγείας της χώρας της Λατινικής Αμερικής, αναθεωρώντας προς τα πάνω τον ημερήσιο απολογισμό που είχε δημοσιοποιήσει λίγη ώρα νωρίτερα.

Πλέον στον γίγαντα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού ανέρχεται σε 125.521 νεκρούς επί συνόλου σχεδόν 4,1 εκατομμυρίων ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, που ειδικοί θεωρούν υποτιμημένα.

Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας στον πλανήτη, πίσω από αυτόν των ΗΠΑ.

Πάντως, καθώς – σύμφωνα με εκτιμήσεις επιδημιολόγων – υπάρχουν ορισμένες πρώτες ενδείξεις ότι ο ρυθμός εξάπλωσης της πανδημίας ενδέχεται να επιβραδύνεται στη Βραζιλία, η Ινδία, η χώρα που κατατάσσεται τρίτη ως προς τον αριθμό των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων μόλυνσης παγκοσμίως, ενδέχεται να ξεπεράσει τη λατινοαμερικάνικη χώρα εντός ημερών.

Μεξικό: 522 θάνατοι και 6.196 κρούσματα σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν ακόμη 522 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 6.196 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα των 127 εκατομμυρίων κατοίκων έφθασε έτσι τους 66.851 νεκρούς επί συνόλου 623.090 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Η μεξικανική κυβέρνηση έχει σημειώσει επανειλημμένα πως ο αριθμός των μολύνσεων είναι στην πραγματικότητα μάλλον πολύ υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων.

Λιβύη: Ρεκόρ 672 κρουσμάτων και 8 θάνατοι σε 24 ώρες

Το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών της Λιβύης ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε 672 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, τον υψηλότερο αριθμό στην εμπόλεμη χώρα ως αυτό το στάδιο της πανδημίας του κορονοϊού. Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί έφθασε έτσι τους 16.445.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι οκτώ ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με το σύνολο των θανάτων να ανέρχεται πλέον σε 262 επισήμως.

Στον αντίποδα, ακόμη 54 ασθενείς κρίθηκε ότι έχουν αποθεραπευθεί, με το σύνολό τους να φθάνει τους 1.910.

Οι 672 μολύνσεις επιβεβαιώθηκαν έπειτα από εξετάσεις σε δείγματα 3.812 περιπτώσεων, διευκρίνισε το Κέντρο, ένας από τους λιγοστούς θεσμούς στη Λιβύη που δρουν σε εθνική κλίμακα.

Το σύστημα υγείας στη Λιβύη είναι πρακτικά διαλυμένο, έπειτα από εννιά χρόνια χάους και ένοπλων συγκρούσεων που ακολούθησαν την ανατροπή του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι.

Αίγυπτος: 16 θάνατοι και 157 κρούσματα σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 157 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό στην πολυπληθέστερη αραβική χώρα να φθάνει τους 99.582.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, άλλοι 16 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 το περασμένο 24ωρο, με τον απολογισμό της πανδημίας να ανέρχεται πλέον επίσημα σε 5.495 νεκρούς.

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε ακόμη πως 890 άνθρωποι κρίθηκε ότι έχουν αναρρώσει και τους δόθηκαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία, με το σύνολο όσων αποθεραπεύτηκαν να φθάνει τους 76.305.

Κίνα: 10 «εισαγόμενα» κρούσματα σε 24 ώρες

Στην ηπειρωτική Κίνα εντοπίστηκαν ως τα μεσάνυχτα χθες Παρασκευή δέκα περιπτώσεις μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, από 25 την προηγουμένη, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, διευκρινίζοντας ότι όλα τα κρούσματα ήταν «εισαγόμενα», κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που διαπιστώνεται πως έχουν προσβληθεί αφού εισέλθουν στην επικράτεια.

Κατά τα δεδομένα του υπουργείου, συμπληρώθηκε η 20ή συνεχόμενη ημέρα που δεν εντοπίστηκε καμία περίπτωση εντόπιας μετάδοσης του κορονοϊού στη χώρα.

Εξάλλου, ακόμη 21 ασθενείς κρίθηκε πως αποθεραπεύτηκαν κι έλαβαν εξιτήρια από τα κινεζικά νοσοκομεία. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 194 ασθενείς, οι δύο σε σοβαρή κατάσταση. Συνολικά, θεωρείται πως έχουν αναρρώσει 85.284 άνθρωποι.

Δεν διαπιστώθηκε κανένας νέος θάνατος εξαιτίας της COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες.

Ως εδώ, ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας στην Κίνα ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 85.112 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.