Έμοιαζαν να είναι η τέλεια οικογένεια. Η Cynthia Duckett έδειχνε να είναι μια αφοσιωμένη μητέρα στα δύο παιδιά της, την Terrie και τον Paul, και ο σύντροφός της Peter Bond-Wonneberger, έμοιαζε να τους προσφέρει την ασφάλεια και τη φροντίδα σαν να ήταν ο πραγματικός τους πατέρας.

Πίσω από τη «βιτρίνα» όμως οι προβληματικές σχέσεις, η κακοποίηση και η προδοσία «έδεναν» μητέρα, παιδιά και πατριό σε έναν αρρωστημένο δεσμό.

Με έναν διαλυμένο γάμο στην πλάτη της, λόγω απιστίας του πρώην συζύγου της, η Βρετανίδα Cynthia Duckett βρήκε ξανά ασφάλεια και αγάπη στην αγκαλιά του Peter, ο οποίος περιέβαλλε με αγάπη και τα δυο της παιδιά. Με μια αφύσικη αγάπη όμως.

Όπως αφηγείται η κόρη της, Terrie, 44 ετών σήμερα, στο βιβλίο της «Stolen Voices», «ο Peter εμφανίστηκε σαν ιππότης πάνω στο λευκό άλογο και φρόντισε τη μαμά μου όταν ήταν πιο ευάλωτη από ποτέ, αμέσως μετά το χωρισμό με τον πατέρα μου».

Η Cynthia ανακουφίστηκε που εκείνος αναλάμβανε όλο και περισσότερο τη φροντίδα των παιδιών. Αλλά η «φροντίδα» μεταλλάχθηκε σταδιακά σε ξύλο προς τον Paul και ανεπίτρεπτα χάδια προς την Terrie.

«Έκανε στη μαμά μου πλύση εγκεφάλου εναντίον μας», λέει η Terrie στην Daily Mail. «Χανόταν φαγητό από την κουζίνα κι έλεγε πως το πήραμε εμείς, η μαμά μου τον πίστευε, μας χτυπούσε αλλά ποτέ μπροστά της».

Όταν η Terrie έγινε 13, ο Peter είχε ήδη αρχίσει να την κακοποιεί, απειλώντας την πως θα σκοτώσει την ίδια, τη μητέρα και τον αδελφό της αν μιλούσε σε κάποιον για αυτά που της έκανε. «Δεν ήξερα καν τι είναι σεξ τότε», λέει η Terrie, «αλλά ένιωθα πως ό,τι έκανε ήταν λάθος και ντροπιαστικό».

Αλλά τα χειρότερα δεν είχαν ακόμα συμβεί για την έφηβη Terrie. Τα χειρότερα συνέβησαν όταν, στα 15 της, η μητέρα της έπιασε τον Peter επ’ αυτοφώρω, την ώρα που βίαζε την ίδια της την κόρη. «Μου είπε να πάω να κάνω μπάνιο, το πρόσωπό της είχε γίνει κάτασπρο. Ένιωσα τόση ανακούφιση που επιτέλους ο Peter είχε αποκαλυφθεί, επιτέλους η μαμά μου θα με αγκάλιαζε και θα με παρηγορούσε, θα μου έλεγε πως όλα είναι καλά. Νόμιζα πως θα με προστάτευε», θυμάται η Terrie. Αντ’ αυτού βρήκε τη μαμά της καθισμένη στον καναπέ, με το χέρι του Peter γύρω από τους ώμους της. «Με κοίταξε με παγωμένο βλέμμα και μου είπε: ‘ σου άρεσε;’! Μου είπε πως ο Peter της είχε εξηγήσει πώς τον ξελόγιασα και πως σε μια στιγμή αδυναμίας, ενέδωσε. ‘Είσαι νέα και μπερδεμένη, νόμιζες πως θα ήταν μαζί του η πρώτη σου φορά’, μου είπε η μαμά μου. Ο Peter της είχε ζητήσει συγγνώμη, της είχε υποσχεθεί πως δεν θα ξαναγίνει. ‘Δεν θα ξαναμιλήσουμε για ό,τι έγινε’, μου είπε»!

Από εκείνη τη στιγμή η κακοποίηση που υφίστατο συνεχίστηκε ακόμα πιο «ελεύθερα»!

Τελικά η Terrie έφυγε από το σπίτι στα 20, όταν παντρεύτηκε, και είναι πλέον ευτυχισμένη μητέρα.

Χρόνια μετά, κι αφού είχε πλέον χωρίσει με τον Peter, η μητέρα της βρήκε κάποια ευκαιρία για να της ζητήσει συγγνώμη. «Ένιωσα ένα βάρος να φεύγει από πάνω μου», λέει για εκείνη τη στιγμή. «Δεν ήθελε να χάσει την ασφάλεια που της προσέφερε και γι’ αυτό κατέστρεψε την αυτοεκτίμησή της», λέει ο Paul για τη μητέρα του. «Πίστευε πραγματικά πως η Terrie προσπαθούσε να της κλέψει τον άνδρα!».

Τον Ιανουάριο του 2013 ο 61χρονος πλέον Peter Bond-Wonneberger, καταδικάστηκε σε ισόβια για βιασμό, κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και πέντε επιθέσεις.

Η Cynthia ζει μόνη της με την κατάσταση της υγείας της να επιδεινώνεται διαρκώς. Δεν της επετράπη να διαβάσει το βιβλίο των παιδιών της. Αλλά είχε τη σπάνια τύχη να τη συγχωρήσουν και τα δύο για το κακό που τους έκανε…