Two Sheds House το λένε και βρίσκεται στη Βικτόρια της Αυστραλίας, έχοντας μια ιδιαίτερη ιστορία να διηγηθεί.

Ο πελάτης ήθελε βλέπετε να φτιάξει ένα ησυχαστήριο εκεί επιφάνειας 700 τετραγωνικών, έπεσε όμως πάνω στο γραφείο Dreamer Lab.

Ο αρχιτέκτονας, μέσω συζητήσεων, διαπραγματεύσεων και επιτόπιων ερευνών, τον έπεισε τελικά πως όσα ήθελε μπορούσαν να «στριμωχτούν» άνετα σε 220 τ.μ., ώστε να έχει όσα τραβούσε η καρδιά του και να ελαχιστοποιήσει ταυτοχρόνως το αποτύπωμά του στην παρθένα φύση.

Και είχε προφανώς δίκιο!

Το Two Sheds House είναι ένας σύγχρονος φόρος τιμής στην απλή ζωή της υπαίθρου. Λέει πως δεν χρειαζόμαστε πολλά για να απολαύσουμε τη φύση, αυτό εξάλλου είναι και το ζητούμενο όταν εγκαταλείπεις το μεγάλο αστικό κέντρο.

Η φόρμα του αποτελείται από δύο απλές κατασκευές που συνδέονται με έναν γυάλινο διάδρομο. Και όταν λέμε απλές, το εννοούμε: κάθε κτίσμα είναι επενδυμένο απλώς με ξύλινα πάνελ και έχει γαλβανισμένο μέταλλο για σκεπή. Με παλιό αχυρώνα μοιάζει, διατηρώντας την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της υπαίθρου.

Εσωτερικά βέβαια είναι μια άλλη ιστορία. Οι χώροι διακρίνονται σύμφωνα με τη λειτουργία που επιτελούν στο σπίτι: οι προσωπικοί χώροι βρίσκονται στο ένα κτίσμα και οι κοινόχρηστοι στο άλλο.

Μπετό και ανοιχτόχρωμο ξύλο δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα, οδηγώντας μαεστρικά το μάτι στο πανέμορφο τοπίο που ανοίγεται στο εξωτερικό.