Σχεδόν 10 δισ. δολάρια κατέβαλε σε διακανονισμούς η Volkswagen

Αφορούν το σκάνδαλο των παραποιημένων εκπομπών ρύπων


ΚΟΣΜΟΣ
11:16
28/07/2020
Σχεδόν 10 δισ. δολάρια κατέβαλε σε διακανονισμούς η Volkswagen
3
loading

Ποσά που ξεπερνούν τα 9,8 δισεκατομμύρια δολάρια έλαβαν σε διακανονισμούς οι Αμερικανοί καταναλωτές που είχαν αγοράσει οχήματα της Volkswagen AG (VW) που μόλυναν την ατμόσφαιρα, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC).

Η Volkswagen συμφώνησε να αγοράσει πίσω ή να επισκευάσει περισσότερα από 550.000 οχήματα που είχαν κινητήρες πετρελαίου, αφού παραδέχτηκε το 2015 ότι χρησιμοποιούσε μυστικό λογισμικό, που άλλαζε τα δεδομένα εκπομπής ρύπων.

Η FTC στην τελική αναφορά της για τους διακανονισμούς ανακοίνωσε ότι ποσοστό μεγαλύτερο από το 86% των καταναλωτών που είχαν νομικές αξιώσεις από την Volkswagen επέλεξαν να επιστρέψουν το όχημά τους μέσω επαναγοράς ή πρόωρης λήξης μιας συμφωνίας μίσθωσης, παρά την επιλογή της επισκευής, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Η γερμανική εταιρία πλήρωσε ποσά μεγαλύτερα των 9,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στους Αμερικανούς καταναλωτές, ενώ ο προμηθευτής των πετρελαιοκινητήρων στην VW, Robert Bosch, κατέβαλε ποσά μεγαλύτερα των 300 εκατομμυρίων δολαρίων στους αγοραστές των οχημάτων της VW με τους προβληματικούς πετρελαιοκινητήρες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Stilitis

  Αλλά σε εμάς, ο μάγκας υπουργός ανάπτυξης, επέλεξε να μην κινήσει καμιά διαδικασία εναντίον της VW, γιατί \"...δεν θα κυνηγήσουμε δίκες τις οποίες θα χάσουμε...\"
  Μεστή ηττοπάθεια.

  1. avatar Giorgis

   Τις δίκες θα τις χάναμε γιατί οι σχετικοί νόμοι που υπάρχουν στην Ελλάδα και την ΕΕ έχουν φτιαχτεί από τη VW... συγγνώμη... τη Γερμανία... συγγνώμη... την ΕΕ και δόθηκαν έτοιμοι στα κράτη μέλη. Οπότε δεν υπάρχει παράβαση σύμφωνα με αυτούς τους νόμους.

  2. avatar Ουστ ρε

   Ολος σχεδον ο στολος των αμαξιων τους ειναι της vw ρε μεγαλε, τι περιμενεις να πουν οι βουλευτές οι γελοιοι

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει