Πρόσφατα οι New York Times έγραψαν πως περίπου 16.000 αναρτήσεις στο facebook συνδέουν τον Μπιλ Γκέιτς με την πανδημία του κορονοϊού! Οι περισσότερες από αυτές τον φέρουν να την προκάλεσε για να πουλήσει εμβόλια μέσα από το ίδρυμά του. Πολλές είναι και οι, ακόμα πιο… «ψαγμένες» θεωρίες συνωμοσίας.

«Ο συνδυασμός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που διακινούνται σκανδαλιστικές θεωρίες συνωμοσίας και του να έχεις μια πανδημία όπου οι άνθρωποι είναι αβέβαιοι και χρειάζονται μία απλή απάντηση, έχει ως αποτέλεσμα άνθρωποι όπως εγώ να γινόμαστε στόχος. Το ίδρυμά μας έχει δώσει περισσότερα χρήματα για να αγοράσει εμβόλια και να σώσει ζωές. Επομένως, αυτό αντιστρέφεται λέγοντας ότι κερδίζει χρήματα» τόνισε ο δισεκατομμυριούχος σχολιάζοντας στο CNNi τις θεωρίες συνωμοσίας που ακούγονται και έχουν ως βασικό πρωταγωνιστή τον ίδιο:

«Έχουμε σχέση με το εμβόλιο, τουλάχιστον αυτό είναι αλήθεια, αλλά αυτή η σχέση είναι αντεστραμμένη. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι θα εκπλαγούν. Εκείνοι που ασχολούνται με τη δημιουργία εμβολίου κάνουν πολύ καλή δουλειά. Και πιστεύω ότι όλες αυτές οι θεωρίες συνωμοσίας θα καταλαγιάσουν».

Ο συνδυασμός μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πανδημία είναι ένας κακός συνδυασμός. Ποιος είναι ο κακός εδώ; Και πολλά συνδέονται με την πολιτική, εδώ στις ΗΠΑ περισσότερο από οπουδήποτε αλλού. Πιστεύω πολύ στην ανάδειξη της αλήθειας. Δεν είναι το ίδιο ερεθιστικό να λες ότι κάποιος είναι αθώος, δεν το προωθείς σε τόσο πολλούς ανθρώπους όσο ότι κάποιος είναι υπεύθυνος για κάτι».