Έντονες αντιδράσεις και μια δικαστική διαδικασία έφερε η πρόθεση ενός ζευγαριού στο Ντέρμπισαϊρ της Αγγλίας να ονομάσει το παιδί του Lucifer (Εωσφόρο).

Ωστόσο, με τα πολλά, κατάφερε να κερδίσει αυτήν τη «μάχη» και κάμφθηκαν οι αντιδράσεις για την απόφαση αυτή και έτσι η επιθυμία των Νταν και Μάντι Σέλντον θα γίνει πραγματικότητα.

Όπως αναφέρει η Sun, η ληξίαρχος είπε στους γονείς ότι ο μικρός γιος τους «δεν θα πετύχαινε στη ζωή» με ένα τέτοιο όνομα, οπότε υπέβαλαν επίσημη καταγγελία. Η Δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι δεν υπάρχει κάποιος κώλυμα και έτσι… ήρθε το φως.

Οι Σέλντον ισχυρίστηκαν και επιμένουν ότι το όνομα είναι μια αναφορά στην ελληνική έννοια του ονόματος «φως» και ότι δεν έχει να κάνει κάτι με τη θρησκεία.

O Νταν είπε στην εφημερίδα: «Ήμασταν πραγματικά ενθουσιασμένοι όταν πήγαμε να δηλώσουμε το όνομά του, αλλά η γυναίκα μας κοίταξε με απόλυτη απέχθεια. Μας είπε ότι το παιδί δεν θα μπορούσε ποτέ να βρει δουλειά και ότι οι δάσκαλοι δεν θα ήθελαν να τον διδάξουν».

«Προσπάθησα να εξηγήσω ότι η επιλογή μας δεν έχει σχέση με τη θρησκεία, και ότι Lucifer στα ελληνικά σημαίνει “φως” και “αυγή”, αλλά δεν θα άκουγε», πρόσθεσε ο πατέρας.

Παρά τις όποιες αντιρρήσεις, δεν βρέθηκε κανένας νομικός λόγος για να μην προχωρήσει η ονοματοδοσία, με τον Εωσφόρο να… βαπτίζεται και επίσημα. «Ειλικρινά, απλά σκεφτήκαμε ότι ήταν ένα ωραίο όνομα, μοναδικό. Δεν περιμέναμε να έχουμε τόσες ενστάσεις γι’ αυτό», πρόσθεσε ο Νταν.