Το 42% των πολιτών του Μαυροβουνίου στηρίζει την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης δημοσκόπησης της εταιρείας Ipsos.

«Αν αυτή την εβδομάδα διεξαγόταν δημοψήφισμα για την προσχώρηση του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ, το 42% των πολιτών θα ψήφισε υπέρ και το 41%» δήλωσε ο διευθυντής του Κέντρου για την Δημοκρατική Μετάβαση, Ντράγκαν Κοπρίβνιτσα επικαλούμενος τα στοιχεία της τελευταίας δημοσκόπησης της Ipsos.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, στις προηγούμενες δημοσκοπήσεις το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών ήταν αντίθετο στην ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, διευκρίνισε ο κ. Κοπρίβνιτσα.

Την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ στηρίζουν οι υποστηρικτές του κυβερνητικού συνασπισμού και του αντιπολιτευόμενου κόμματος «Θετικό Μαυροβούνιο», ενώ οι ψηφοφόροι των άλλων αντιπολιτευόμενων κομμάτων τάσσονται κατά της προσχώρησης στη Συμμαχία.

Συγκεκριμένα, το 70% των ψηφοφόρων του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος Σοσιαλιστών (DPS) και το 63% των ψηφοφόρων του κόμματος «Θετικό Μαυροβούνιο» υποστηρίζουν την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.
Αντίθετοι στην ένταξη είναι το 72% των ψηφοφόρων του αντιπολιτευόμενου «Δημοκρατικού Μετώπου» και το 67% του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Λαϊκού Κόμματος.

Αξιωματούχοι του Μαυροβουνίου έχουν εκφράσει την προσδοκία, η χώρα να λάβει πρόσκληση για ένταξη στη Βορειοατλαντική Συμμαχία στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στη Βρετανία τον Σεπτέμβριο.