«Γκανγκστερική λογική» καταλογίζει στις ΗΠΑ το Πεκίνο

Οι κυρώσεις σχετικά με το Χονγκ Κονγκ κλιμακώνουν την ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες


ΚΟΣΜΟΣ
10:55
16/07/2020
«Γκανγκστερική λογική» καταλογίζει στις ΗΠΑ το Πεκίνο
1
loading

Για «γκανγκστερική λογική» κατηγορεί τις ΗΠΑ η Κίνα, μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να τερματιστεί το ειδικό καθεστώς που είχε το Χονγκ Κονγκ βάσει της αμερικανικής νομοθεσίας απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην επιβολή από το Πεκίνο του νέου νόμου για την ασφάλεια στο εν λόγω έδαφος.

Το Γραφείο Σύνδεσμος του Πεκίνου στο Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε πως η κίνηση αυτή το μόνο που θα επιτύχει είναι να βλάψει τα αμερικανικά συμφέροντα, ενώ μικρό μόνο αντίκτυπο θα έχει στο Χονγκ Κονγκ.

«Η παράλογη ανάμιξη και οι αναίσχυντες απειλές από τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι χαρακτηριστική γκανγκστερική λογική και συμπεριφορά μπούλινγκ», ανέφερε το Γραφείο σε δήλωση που εξέδωσε.

«Καμιά εξωτερική δύναμη δεν μπορεί να εμποδίσει την αποφασιστικότητα και την πεποίθηση της Κίνας να διατηρήσει την εθνική κυριαρχία και την ασφάλεια για τη μακροπρόθεσμη ευημερία και σταθερότητα του Χονγκ Κονγκ».

Ο νόμος περί εθνικής ασφαλείας, που επιβλήθηκε από το Πεκίνο, τιμωρεί αυτό που η Κίνα ορίζει ως ανατροπή, απόσχιση, τρομοκρατία και συνέργεια με ξένες δυνάμεις με ποινές που φθάνουν τα ισόβια.

Ο Τραμπ υπέγραψε την Τρίτη εκτελεστική διαταγή για τον τερματισμό της προτιμησιακής οικονομικής μεταχείρισης του Χονγκ Κονγκ, η οποία του επιτρέπει να επιβάλει κυρώσεις και περιορισμούς στη χορήγηση βίζας σε Kινέζους αξιωματούχους και οικονομικούς θεσμούς που εμπλέκονται στην επιβολή του νόμου.

Η Κίνα έχει απειλήσει ότι θα επιβάλει ανταποδοτικές κυρώσεις και κάλεσε τον αμερικανό πρεσβευτή για να διαμαρτυρηθεί.

Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, πως θα υποστηρίξει οποιαδήποτε δράση επιλέξει το Πεκίνο εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Ιο

    Καλητερα να δουν την χώρα τους και τα προβλήματα τους οι αμερικανοί και ας αφήσουν την Κίνα ήσυχη στα δικά της προβλήματα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει