Η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων στην ΕΚΤ δεν θέλει να επιστρέψει στα γραφεία της

Προτιμούν να δουλεύουν από το σπίτι μέχρι το 2021 ή να συνεχιστεί η τηλεργασία… για πάντα


ΚΟΣΜΟΣ
3:26
15/07/2020
Η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων στην ΕΚΤ δεν θέλει να επιστρέψει στα γραφεία της
2
loading

Σχεδόν τα τρία τέταρτα του προσωπικού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν θέλουν να σταματήσουν γρήγορα την τηλεργασία που επιβλήθηκε μετά την πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με εσωτερική έρευνα που περιήλθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στους κόλπους του θεσμικού οργάνου που αποτελεί τον πυρήνα του ευρωσυστήματος, με περισσότερους από 3.500 εργαζόμενους μοιρασμένους σε τρεις πύργους στη Φρανκφούρτη, το «72,6% του προσωπικού δεν επιθυμεί να επιστρέψει» στα γραφεία, αναφέρει μελέτη που διεξήχθη τον Ιούνιο από το οικείο συνδικάτο IPSO.

Σε αυτό το σύνολο, σχεδόν το 43% δεν θέλει να επιστρέψει «πριν από το 2021 ή καθόλου», αναφέρει η έρευνα που συνέλεξε σχεδόν 1.750 απαντήσεις.

Οι υπάλληλοι της ΕΚΤ ενημερώθηκαν τον Ιούνιο για μια αργή φάση επιστροφής στην εργασία η οποία όμως δεν πρέπει να αφορά επί του παρόντος παρά τους εργαζόμενους που έχουν επιτακτική ανάγκη να επιστρέψουν στο γραφείο για να εργαστούν.

Τον Ιούνιο, μόλις το 1,5% του προσωπικού δήλωνε ότι εργαζόταν στα γραφεία στη Φρανκφούρτη.

Το υπόλοιπο προσωπικό, σε ποσοστό 71%, εργαζόταν στο σπίτι του στη Φρανκφούρτη ή στα περίχωρα, το 5% στην υπόλοιπη Γερμανία και σχεδόν ένας στους τέσσερις εργαζόμενους (23%) από το εξωτερικό. Εργαζόμενοι πολλών εθνικοτήτων απασχολούνται στην ΕΚΤ.

Ανάμεσα σε περισσότερα από 2.500 γραπτά σχόλια που εστάλησαν από τους ερωτηθέντες, ένας μεταξύ αυτών εκτιμά ότι «οι συνάδελφοι που είναι τώρα μαζί με την οικογένειά τους στο εξωτερικό, θα πρέπει να συνεχίσουν την εργασία τους από εκεί όσο το μπορούν».

Η έρευνα επισημαίνει επίσης την «αυξημένη κούραση» που νιώθει το 33% των ερωτηθέντων καθ' όλο το διάστημα που εφαρμόζεται η τηλεργασία.

Η αναλογία αυτή φθάνει το 41% των μεσαίων στελεχών, αποτυπώνοντας τη δυσκολία τους να πρέπει να διαχειριστούν από απόσταση μια ομάδα.

«Η παρούσα κατάσταση προκάλεσε πολλή κούραση» παρά ένα υψηλής απόδοσης εργαλείο πληροφορικής, γράφει ο ερωτηθείς.

Χειρότερο, υπάρχει «κίνδυνος να χαθεί ο κοινωνικός δεσμός και η κουλτούρα της ΕΚΤ αν εργαζόμαστε μόνο από απόσταση», προσθέτει, με μελλοντικά προβλήματα για την «ένταξη των νεοαφιχθέντων».

Όσο μεγαλύτερη είναι η δυσκολία να διαχωρίσουν οι εργαζόμενοι την ιδιωτική τους ζωή από την επαγγελματική, τόσο μεγαλύτερη είναι η επιθυμία που εκφράζουν να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους στα γραφεία της τράπεζας, επισημαίνει η μελέτη.

Η ημερομηνία που οι ερωτηθέντες θέλουν να επιστρέψουν στο γραφείο εξαρτάται από τους κινδύνους που αισθάνονται για ένα δεύτερο κύμα πανδημίας κατά τη διάρκεια των πιο κρύων μηνών, όπως και από πρακτικά κριτήρια όπως το άνοιγμα των σχολείων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar SER 30

    ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΝΤΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΝΤΙ ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΙΒΙ 7 0 ΑΡΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΝΤΙ ΓΗΠΕΔΟ ΣΙΝΕΜΑ ΘΕΑΤΡΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΟΥΛΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΝΤΙ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΠΙΟΤΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΝΤΙ ΟΥΖΕΡΙΑ ΜΠΑΡ ΚΑΙ ΑΗΔΙΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΝΤΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΛΑ ΤΑ ΨΩΝΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΝΤΕΛΙΒΕΡΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΝΤΙ ΒΛΑΚΩΔΕΣ ΧΑΖΕΜΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΥΠΝΟ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ . ΤΙ ΜΕΝΕΙ ? ΤΑΞΙΔΙΑ . ΘΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΟΛΟ ΕΞΩ . ΡΕ ΠΟΣΟ ΗΛΙ[...]Σ ΒΛΑΚΕΣ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ Η ΜΑΝΑ ΣΑΣ ?

  2. avatar τζακ

    Τα ωφέλη της τηλεεργασίας είναι τεράστια, απο τη μείωση του κυκλοφοριακού και των καυσαερίων, του κόστους χρήσης και συντήρησης κτιριακων εγκαταστάσεων μέχρι τα οφέλη για τους εργαζόμενους όσον αφορά τη ποιότητα ζωής, καλύτερη κατανομή χρόνου, μειωμένα έξοδα κλπ.
    Αλλά απέναντι έχεις άχρηστους μανατζαρέους που δε μπορούν να μετρήσουν την αποδοτικότητα των υφισταμένων τους και το μόνο που ξέρουν είναι να του κοιτάνε, συνδικαλιστές και λοιπά παράσιτα που θα χάσουν την επαφή με τα πελατάκια τους, και κάθε λογής γλιφτρόνια και άλλους άχρηστους που αν υπάρξει σύστημα αξιολόγησης της εργασίας τους θα βρεθούν σε δύσκολη θέση...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει