Οι διευθυντές της CIA και της NSA ενημερώνουν την ηγεσία του Κογκρέσου για τις πληρωμές του Μόσχα προς τους Ταλιμπάν

Τους πλήρωναν για να σκοτώνουν Αμερικανούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν


ΚΟΣΜΟΣ
16:28
02/07/2020
Οι διευθυντές της CIA και της NSA ενημερώνουν την ηγεσία του Κογκρέσου για τις πληρωμές του Μόσχα προς τους Ταλιμπάν
3
loading

Η μεγάλη μέρα έφτασε. Σήμερα οι διευθυντές των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών (CIA, NSA) θα ενημερώσουν τη λεγόμενη «Ομάδα των Οκτώ» που περιλαμβάνει τους ηγέτες του Κογκρέσου, αλλά και τους προέδρους των αρμόδιων για τις υπηρεσίες πληροφοριών επιτροπών του αμερικανικού κοινοβουλίου , σχετικά με τις αναφορές για τη Ρωσία και τις πληρωμές που η Μόσχα φέρεται να έκανε στους Ταλιμπάν.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο το Reuters πληρωμές της Ρωσίας προς τους Ταλιμπάν ήταν για να σκοτώνουν Αμερικανούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με την υπεύθυνη Τύπου του Λευκού Οίκου Κέιλι Μακενάνι.

Τραμπ: Δεν ενημερώθηκα για το αν η Ρωσία πλήρωνε Ταλιμπάν για να σκοτώσουν αμερικανούς στο Αφγανιστάν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν ενημερώθηκε για την φερόμενη ρωσική απόπειρα καταβολής αμοιβών στους Ταλιμπάν για να σκοτώνουν Αμερικανούς στρατιώτες, επειδή πολλοί αξιωματούχοι των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών είχαν αμφιβολίες για την εγκυρότητα της πληροφορίας, σε μια νέα τοποθέτηση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου για την υπόθεση, που αντικρούεται ωστόσο με όσα σημειώνουν τέσσερις αμερικανικές και ευρωπαϊκές πηγές καθώς και με την εκτίμηση της CIA που συμπεριέλαβε την πληροφορία σε μια διαβαθμισμένη σύνοψη της τον Μάιο, ώστε να διαδοθεί ευρέως στην κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών.

«Δεν ακούσαμε ποτέ γι' αυτό, επειδή οι υπηρεσίες πληροφοριών δεν αξιολόγησαν ότι ήταν αυτού του επιπέδου...», είπε ο Τραμπ στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox Business Network. «Οι άνθρωποι των υπηρεσιών πληροφοριών... πολλοί από αυτούς πίστευαν ότι δεν συνέβη καθόλου», πρόσθεσε.

Οι τέσσερις αμερικανικές και ευρωπαϊκές κυβερνητικές πηγές, οι οποίες έχουν γνώση της πληροφορίας των μυστικών υπηρεσιών, δήλωσαν ότι τις τελευταίες εβδομάδες οι ΗΠΑ απέκτησαν νέες πληροφορίες που στήριζαν τους ισχυρισμούς ότι η Ρωσία ενθάρρυνε μαχητές συμμάχους των Ταλιμπάν να σκοτώνουν Αμερικανούς και δυτικούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν.

Οι πηγές, που μίλησαν υπό τον όρο να μην κατονομαστούν, ανέφεραν ότι οι τελευταίες πληροφορίες οδήγησαν αμερικανούς κυβερνητικούς εμπειρογνώμονες να αγνοήσουν την αμφισβήτηση των καταγγελιών από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (ΝSΑ).

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Μύθος

  \"για τις πληρωμές του Μόσχα προς τους Ταλιμπάν\". Πιανού Μόσχα? Μασχαριού ?????? Ότι Νάνε...

 2. avatar Μα το ίδιο έκαναν και οι ΗΠΑ

  Στην εισβολή στο Αφγανιστάν με τους Σοβιετικούς και έτσι φτιάχτηκε και η Ελ Κάιντα αυτά είναι κερασμενα.

  1. avatar Αντωνης Ρ.

   Το σκάνδαλο για την Αμερική είναι ότι ο Τράμπ το γνώριζε και έκανε την παλαβή. Άλλη μιά απόδειξη ότι ο Τραμπ είναι πιόνι του Πούτιν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει