Ο πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς, στη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε χθες στη «Σερβική Υαλουργία», στο Παρατσίν της κεντρικής Σερβίας επεσήμανε πως η προσέλκυση επενδύσεων και η δημιουργία των αναγκαίων συνθηκών για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στη χώρα, ιδίως σε ό,τι αφορά στους τομείς της δικαιοσύνης και της οικονομίας, είναι ευθύνη της σερβικής κυβέρνησης.

Για τη διασφάλιση της ταχείας εξόδου από την κρίση και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών απαιτείται να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην ενίσχυση της παραγωγής, η οποία αποτελεί τη βάση για την αύξηση του κοινωνικού πλούτου και τη δημιουργία οικονομικής ανάπτυξης, που εγγυάται την οικονομική ανεξαρτησία και σταθερότητα της χώρας, σημείωσε ο κ. Νίκολιτς.

Ο πρόεδρος της Σερβίας υπογράμμισε ότι το εργοστάσιο στο Παρατσίν ιδιωτικοποιήθηκε επιτυχώς και συνιστά ένα θετικό παράδειγμα, που θα πρέπει να ακολουθήσουν και άλλες βιομηχανίες μεταποίησης, ώστε να επιτευχθεί ισχυρή οικονομική ανάπτυξη στη χώρα.

Η επένδυση στο εργοστάσιο υαλουργίας του Παρατσίν αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές και επιτυχημένες βουλγαρικές επενδύσεις στη Σερβία, είπε, σημειώνοντας ότι έπειτα από έναν αιώνα λειτουργίας η βιομηχανία αναδεικνύεται και πάλι ηγέτιδα στην παραγωγή γυάλινων προϊόντων συσκευασιών.