Στη λήξη του πλησιάζει το πακέτο διάσωσης μαζικού χαρακτήρα της Ουάσινγκτον για τις μικρές επιχειρήσεις αφού διατέθηκαν περισσότερα από μισό τρισεκατομμύρια δολάρια σε εκατομμύρια επιχειρήσεις.

Τώρα, όλοι γνωρίζουν από τα σημαντικά μέλη του Κογκρέσου, μέχρι την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) ότι τα χρήματα αυτά, μάλλον δεν ήταν αρκετά, σημειώνει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο το POLITICO.

Η πραγματικότητα αυτή, πυροδοτεί μία νέα συζήτηση στην Ουάσινγκτον, αναφορικά με τον τρόπο διάθεσης μιας νέας γραμμής διάσωσης για τις επιχειρήσεις που μάχονται να επιβιώσουν από τις οικονομικές συνέπειες εξάπλωσης της COVID-19.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη κονδύλια 130 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο πρόγραμμα (Paycheck Protection Program) εξαιτίας των σφιχτών προϋποθέσεων και κυρίως από την απαγορευτική πραγματικότητα δανεισμού των επιχειρήσεων για δεύτερη φορά. Έτσι, αν οι επιχειρήσεις αυτές, ξεμείνουν από οικονομική ρευστότητα, δεν έχουν καμία τύχη να επιβιώσουν.

Μερικοί υποστηρίζουν ότι αρκετές επιχειρήσεις που θέλουν να δανειστούν έμειναν εκτός της διαδικασίας σε μεγάλο βαθμό. Μεταξύ αυτών και μειονοτικές επιχειρήσεις, οι οποίες συχνά δεν έχουν σχέση με τους τραπεζίτες.

Παράλληλα, άλλοι αναμένουν μία μακροπρόθεσμη λύση. Υπάρχει μία αναδυόμενη δικομματική υποστήριξη για ένα νέο κυβερνητικό δανεισμό, ο οποίος θα έχει μεγαλύτερη χρονική διάρκεια από το αρχικό πρόγραμμα υποστήριξης, το οποίο σχεδιάστηκε για να καθυστερήσει μαζικές απολύσεις, στα πρώτα στάδια εξάπλωσης της πανδημίας.