Είκοσι είναι οι Ινδοί στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια συγκρούσεων οι οποίες σημειώθηκαν με κινεζικά στρατεύματα σε διαφιλονικούμενη συνοριακή περιοχή, όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή του ο Ινδικός Στρατός.

Νωρίτερα σήμερα (16/06), ο Στρατός είχε ανακοινώσει πως τρεις Ινδοί -ένας αξιωματικός και δύο στρατιώτες- σκοτώθηκαν σε μια «βίαιη αντιπαράθεση» με στρατεύματα της Κίνας, στις πρώτες απώλειες έπειτα από 53 χρόνια ως αποτέλεσμα μιας σύγκρουσης ανάμεσα στις δύο πυρηνικές δυνάμεις και γειτονικές χώρες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην τελευταία τους ανακοίνωση, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ινδίας τόνισαν πως 17 βαριά τραυματισμένοι στρατιώτες τους υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Η Κίνα και η Ινδία έχουν εμπλακεί σε μια αντιπαράθεση στην κοιλάδα Γκαλουάν, στα δυτικά Ιμαλάια εδώ και εβδομάδες με τη μία να κατηγορεί την άλλη για παράνομη είσοδο στο έδαφός της.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.