Με γραπτό μήνυμά του απάντησε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην νέα έρευνα σε βάρος του που διεξάγει η εισαγγελία του Μιλάνου για απόπειρα διαφθοράς μαρτύρων.

«Η δικαιοσύνη, όλα αυτά τα χρόνια, προσπάθησε να με καταστρέψει», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και πρόσθεσε ότι «τα είκοσι τελευταία χρόνια το δικαστικό σώμα προσπάθησε να υποκαταστήσει την βούληση των εκλογέων» και επειδή ο ίδιος παρεμπόδισε το «σχέδιο» αυτό, τον ανήγαγαν «στο απόλυτο κακό, σε εχθρό που πρέπει να εξοντωθεί».

Ο Μπερλουσκόνι, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογράμμισε ακόμη ότι «το σχέδιο αυτό (συνεχίζει να) εφαρμόζεται με την αποστολή κλήσης σε απολογία στους μάρτυρες» που τον υπερασπίσθηκαν, με την αλλαγή της έδρας των δικαστηρίων, και «απαλείφοντας κάθε βασική αρχή που διαθέτει ένας κατηγορούμενος για την υπεράσπισή του».

«Καταπατήθηκε το δίκαιο, το Σύνταγμα και η Ευρωπαϊκή Συνθήκη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», κατέληξε ο Μπερλουσκόνι.

Στη νέα έρευνα εξετάζεται εάν και κατά πόσον ο Μπερλουσκόνι προσπάθησε να δωροδοκήσει μάρτυρες για να καταθέσουν ότι στα δείπνα του δεν γίνονταν σεξουαλικές επαφές επί πληρωμή. Η έρευνα αυτή μπορεί να οδηγήσει σε μία ακόμη δίκη του πρώην πρωθυπουργού και ηγέτη της δεξιάς, ο οποίος ήδη έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης ενός έτους σε άλλη δίκη για απάτη σε αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων.