Η Βαλερί Τριερβελέ γεννήθηκε με το όνομα Μασονώ στις 16 Φεβρουαρίου του 1965 και παρότι είναι πολύ γνωστή δημοσιογράφος στη Γαλλία, έγινε διάσημη σε ολόκληρο τον κόσμο ως η σύντροφος του Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, και συγκεκριμένα η απατημένη σύντροφος.

Και παρότι το όνομά της και η φωτογραφία της βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα όλου του κόσμου, αυτό που δεν είναι ιδιαιτέρως γνωστό είναι η οικονομική της κατάσταση, καθώς πρόκειται για μία πάρα πολύ πλούσια γυναίκα, συγκεκριμένα κληρονόμο…

Η Βαλερί Μασονώ, λοιπόν, είναι κόρη του Ζαν-Νοέλ Μασονώ και εγγονή και δισεγγονή των ιδιοκτητών της τράπεζας, Massonneau & Co., η οποία πουλήθηκε το 1950 στη γαλλική τράπεζα Crédit de l’Ouest αποδίδοντας σε μία ήδη πλούσια οικογένεια τεράστια υπεραξία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Βαλερί Τριερβελέ διαθέτει ακίνητα στην πόλη καταγωγής της, την Ανζέρ, αλλά και αλλού, είναι κάτοχος μεγάλης κινητής περιουσίας, ενώ οι καταθέσεις της στις τράπεζες ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια ευρώ.
Το όνομα Τριερβελέ το πήρε από το δεύτερο συζυγό της με τον οποία έχει και τρία παιδιά, ενώ δεν έχει παιδιά ούτε από τον πρώτο γάμο της ούτε από τη σχέση της με το Φρανσουά Ολάντ που μετρά ήδη πολλά χρόνια.

Ο Φρανσουά Ολάντ πάντως δεν κακοπέφτει, καθώς και η ηθοποιός, Ζουλί Γκαγιέ, που φέρεται να είναι η νέα σύντροφός του προέρχεται από πολύ πλούσια οικογένεια.