Η αδελφή του Αφροαμερικανού που πέθανε, λίγο αφότου ένας αστυνομικός στη Μινεάπολη τον ακινητοποίησε στο έδαφος πιέζοντας με το γόνατό του τον λαιμό του, ζήτησε σήμερα να αποδοθεί δικαιοσύνη, λέγοντας πως η απόλυση των τεσσάρων αστυνομικών που ενεπλάκησαν στο περιστατικό δεν αρκεί.

Οι τέσσερις αστυνομικοί αποπέμφθηκαν από το σώμα χθες, μία ημέρα μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, ηλικίας 46 ετών, που διέμενε στο προάστιο Σεντ Λούις Παρκ, στη Μινεσότα. Στο βίντεο που τράβηξε ένας περαστικός διακρίνεται ο Φλόιντ πεσμένος μπρούμυτα στον δρόμο, να προσπαθεί να πάρει ανάσα, φωνάζοντας «δεν μπορώ να αναπνεύσω».

«Δολοφόνησαν τον αδελφό μου. Τον σκότωσαν. Πρέπει να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση σε αυτούς τους άνδρες. Η απόλυσή τους δεν αρκεί», είπε η Μπρίτζετ Φλόιντ στην εκπομπή Good Morning America του ABC.

«Τον πίεζαν εννέα λεπτά στον λαιμό», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Μπέντζαμιν Κραμπ, μιλώντας σήμερα στο ABC. «Απλά φανταστείτε τι υπέμεινε ο Τζορτζ Φλόιντ αυτά τα εννέα λεπτά, εκλιπαρώντας για μια ανάσα, εκλιπαρώντας για τη ζωή του».

Η υπόθεση θυμίζει έντονα εκείνη του Έρικ Γκάρνερ, ενός Αφροαμερικανού που πέθανε από ασφυξία κατά τη σύλληψή του από λευκούς αστυνομικούς στη Νέα Υόρκη το 2014. Ο θάνατός του συνέβαλε στην ανάδυση του κινήματος Black Lives Matter.