Τεχνητή γονιμοποίηση και για γυναίκες που θέλουν να δημιουργήσουν μονογονεϊκή οικογένεια στη Νορβηγία

Ιστορική η χθεσινή ημέρα που το κοινοβούλιο της χώρας ανανέωσε την υπάρχουσα νομοθεσία


ΚΟΣΜΟΣ
7:00
27/05/2020
Τεχνητή γονιμοποίηση και για γυναίκες που θέλουν να δημιουργήσουν μονογονεϊκή οικογένεια στη Νορβηγία
2
loading

Οι άγαμες ή μόνες γυναίκες στη Νορβηγία έχουν πλέον δικαίωμα να αποκτούν πρόσβαση στην τεχνολογία της τεχνητής γονιμοποίησης και στις τράπεζες ωαρίων εάν επιθυμούν να τεκνοποιήσουν, αφού το κοινοβούλιο ανανέωσε τη νομοθεσία ως προς αυτό χθες Τρίτη.

Η τροποποίηση του νόμου για τη βιοτεχνολογία, που παρέμενε αμετάβλητος επί δεκαέξι χρόνια, ακολούθησε εκστρατεία κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Περαιτέρω τροπολογίες επιτρέπουν επίσης τη χρήση υπερηχογραφίας τους πρώτους τρεις μήνες της κύησης και εξετάσεων αίματος για να εντοπίζονται γενετικές ανωμαλίες στο έμβρυο.

Οι αλλαγές στη νομοθεσία αποτέλεσαν αντικείμενο οξύτατων αντιπαραθέσεων, καθώς το Χριστιανικό Δημοκρατικό Κόμμα (KRF) έριζε ότι οι γονείς μπορεί να επιλέγουν την άμβλωση εάν ενημερώνονται πως ένα έμβρυο παρουσιάζει χρωματοσωματική ανωμαλία στο αρχικό στάδιο της εγκυμοσύνης.

Η ψηφοφορία διεξήχθη με τα μέλη του νορβηγικού κοινοβουλίου χωρισμένα με πλεξιγκλάς, για την αποτροπή του κινδύνου μόλυνσης από τον κορονοϊό.

Η κυβέρνηση μειοψηφίας της Νορβηγίας που έχουν σχηματίσει τα κόμματα Hoyre, KRF και Venstre ηττήθηκε στην ψηφοφορία από τα κόμματα της νορβηγικής αριστεράς, ενώ υπέρ των τροποποιήσεων της νομοθεσίας τάχθηκαν επίσης ορισμένα μέλη ενός λαϊκιστικού ακροδεξιού κόμματος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Οτι να ναι είμαστε…πολύ ιστορική μέρα τι να σου πω!

    Να τα βάλουμε και σε κλουβιά σε pet shop αν είναι τα παιδιά... να ψωνίζουμε άνετα κατοικίδιο μη ξεπαραδιαζονται τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια στη μαύρη αγορά...

  2. avatar tzafar1

    Δε θα έπρεπε να επιτρέπεται, σε κανένα κράτος της γης, η τεχνητή γονιμοποίηση γυναικών, πλην εκείνων των φυσιολογικών ετεροφυλόφιλων που βρίσκονται σε έγγαμη σχέση με επίσης φυσιολογικούς ετεροφυλόφιλους άνδρες και δεν δύνανται να αποκτήσουν τέκνα με φυσικό τρόπο. Επιτέλους, έχουν δικαιώματα και τα παιδιά που θα έρθουν στον κόσμο με τη βοήθεια της επιστήμης να μεγαλώσουν σε μια φυσιολογική οικογένεια! Οι επιστήμες δεν εξελίχθησαν για να εξυπηρετούν ανώμαλα λάθη της φύσης.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει