Ο χήρος μιας γυναίκας, ο θάνατος της οποίας βρίσκεται στο επίκεντρο μιας θεωρίας συνωμοσίας που ανακινεί ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter, ζήτησε από τον ιδιοκτήτη του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης να παρέμβει και να σβήσει τα μηνύματα του ενοίκου του Λευκού Οίκου από τον λογαριασμό του, χωρίς να εισακουσθεί μέχρι στιγμής.

Οι αναρτήσεις του Τραμπ στόχευαν τον παρουσιαστή του καλωδιακού δικτύου MSNBC Τζο Σκάρμπορο, έναν πρώην πολιτικό που υπήρξε και φίλος του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα πριν αρχίσει να τον επικρίνει ανοιχτά στην εκπομπή του.

Η υπόθεση στην οποία αναφέρθηκε ο Τραμπ ανάγεται στον Ιούλιο του 2001. Την εποχή εκείνη, η Λόρι Κλοσούτις, κοινοβουλευτική βοηθός που εργαζόταν για τον Τζο Σκάρμπορο, ο οποίος τότε ήταν βουλευτής με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, έπεσε και σκοτώθηκε μέσα στο γραφείο του. Από την ιατροδικαστική εξέταση διαπιστώθηκε ότι η 28χρονη γυναίκα κατέρρευσε λόγω κάποιου καρδιολογικού προβλήματος και πέφτοντας χτύπησε το κεφάλι της στη γωνία του γραφείου, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Ο Τζο Σκάρμπορο είχε ανακοινώσει από τον Μάιο του 2001 ότι θα αποχωρούσε από την πολιτική αλλά τελικά παραιτήθηκε από το Κογκρέσο τον Σεπτέμβριο για να κάνει καριέρα στα μέσα ενημέρωσης. Σήμερα παρουσιάζει την εκπομπή Morning Joe, όπου επικρίνει συχνά τον πρόεδρο Τραμπ.

Πολλοί ιστότοποι και μπλογκ αναπαράγουν μια θεωρία συνωμοσίας, σύμφωνα με την οποία η Λόρι Κλοσούτις δολοφονήθηκε, χωρίς ωστόσο να παρουσιάζουν κάποιο χειροπιαστό αποδεικτικό στοιχείο.

Την Κυριακή, όπως το έχει κάνει πολλές φορές από το 2017 και μετά, ο Τραμπ επανήλθε στο θέμα αυτό. «Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα να ειπωθούν για αυτήν την ιστορία. Μια σχέση;» (σ.σ. ερωτική), έγραψε στο Twitter.

Αυτή τη φορά, ο Τίμοθι Κλοσούτις, ο χήρος της Λόρι, έγραψε στον γενικό διευθυντή του Twitter, τον Τζακ Ντόρσεϊ, ζητώντας του να παρέμβει. Η ύπαρξη της επιστολής, που γράφτηκε την περασμένη εβδομάδα, αποκαλύφθηκε σήμερα. «Σας παρακαλώ, διαγράψτε αυτά τα τουίτ. Η σύζυγός μου αξίζει περισσότερα από αυτό», γράφει ο Κλοσούτις στην επιστολή. «Σας ζητώ να παρέμβετε επειδή ο πρόεδρος των ΗΠΑ οικειοποιήθηκε κάτι που δεν του ανήκει: τη μνήμη της εκλιπούσης συζύγου μου και την διαστρέβλωσε για πολιτικούς σκοπούς», συνέχισε.

«Λυπούμαστε βαθιά για την οδύνη που προκάλεσαν στην οικογένεια αυτές οι δηλώσεις», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του Twitter. «Εργαζόμαστε για να επεκτείνουμε τα χαρακτηριστικά του προϊόντος μας και τις ρυθμίσεις ώστε να μπορούμε να διαχειριζόμαστε θέματα σαν αυτό πιο αποτελεσματικά στο μέλλον», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι αυτές οι «αλλαγές» θα γίνουν «σύντομα».

Ο Ντόρσεϊ δεν έχει απαντήσει δημοσίως στο αίτημα του Κλοσούτις και τα επίμαχα μηνύματα του Τραμπ δεν έχουν σβηστεί.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναπαράγει τακτικά θεωρίες συνωμοσίας, μολονότι στις περισσότερες περιπτώσεις έχει αποδειχτεί ότι είναι λανθασμένες.