Ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ φαίνεται ότι είναι φανατικός πολέμιος των προστατευτικών μασκών μόνο μπροστά σε δημοσιογράφους και κάμερες. Αρνήθηκε να φορέσει μάσκα μπροστά στις κάμερες και κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο εργοστάσιο της Ford, ωστόσο φωτογραφίες που τον κατέγραψαν να φοράει μάσκα, για πρώτη φορά δημοσίως, διέρρευσαν και μεταδόθηκαν από αμερικανικά ΜΜΕ.

Ο 73χρονος Ρεπουμπλικανός έχει αγνοήσει τις υποδείξεις από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, που προτρέπει τους Αμερικανούς να φορούν μάσκες όταν έρχονται σε στενή επαφή με άλλους, σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Guardian, η εταιρεία ανακοίνωσε αργότερα ότι ο αμερικανός πρόεδρος φορούσε μάσκα κατά τη διάρκεια ιδιωτικής επίδειξης τριών διθέσιων σπορ αυτοκινήτων Ford GT, εικόνες οι οποίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ο πρόεδρος της Ford, Μπιλ Φορντ, είπε ότι «ενθάρρυνε τον πρόεδρο Τραμπ να φορέσει μάσκα όταν έφτασε» στο εργοστάσιο, αλλά πρόσθεσε πως «εξαρτάται από αυτόν».