Νέα Ζηλανδία: Τετραήμερη εργασία και περισσότερες αργίες προτείνει η πρωθυπουργός

Προσπάθειες για ανάκαμψη της οικονομίας που επλήγη από τον κορονοϊό


ΚΟΣΜΟΣ
16:27
20/05/2020
Νέα Ζηλανδία: Τετραήμερη εργασία και περισσότερες αργίες προτείνει η πρωθυπουργός
6
loading

Στο ενδεχόμενοι οι μισθωτοί να δουλεύουν 4 φορές την εβδομάδα και να έχουν περισσότερες αργίες αναφέρθηκε η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν, προκειμένου να αναζωογονηθεί η οικονομία που επλήγη εδώ και 7 εβδομάδες από τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό.

Η Άρντερν είπε πως θέλει να ενθαρρύνει τις δημιουργικές ιδέες και να προσφέρει ευελιξία, με σκοπό να ευνοηθεί η οικονομική ανάκαμψη έπειτα από ένα αυστηρό lockdown που επέτρεψε μια αποτελεσματική διαχείριση της επιδημίας του κορονοϊού αλλά έπληξε την οικονομία.

Μεταξύ των προτεινόμενων πρωτοβουλιών ξεχωρίζει το πέρασμα σε εργάσιμη εβδομάδα τεσσάρων ημερών και η χορήγηση μεγαλύτερου αριθμού επίσημων αργιών προκειμένου να ενθαρρυνθούν οι δαπάνες στους τομείς του τουρισμού και των ξενοδοχείων, που επλήγησαν ιδιαίτερα.

«Είναι μια ειδική στιγμή και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να οραματιστούμε ασυνήθιστες ιδέες», δήλωσε στους δημοσιογράφους, λέγοντας ότι «δεν αποκλείει τίποτα». Σύμφωνα με την Άρντερν υπάρχουν «πολλές δυνατές επιλογές και θα πρέπει να έχουμε ανοικτό πνεύμα».

Μετά τη συνάντησή της χθες με εκπροσώπους της βιομηχανίας του τουρισμού, η πρωθυπουργός δήλωσε πως η εμπειρία της τηλεργασίας, στη διάρκεια του lockdown, επέτρεψε να καταδειχθεί πόσοι μισθωτοί μπορούν να αποδειχθούν παραγωγικοί με αντάλλαγμα μεγαλύτερη ευελιξία αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το AFP.

Όπως είπε, η εβδομάδα των τεσσάρων ημερών θα μπορούσε να είναι μια επιλογή, υπό την προϋπόθεση ότι οι εργοδότες θα ήταν έτοιμοι να τη δοκιμάσουν. «Δείτε αν αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει (...) γιατί θα βοηθούσε οπωσδήποτε τον τουρισμό σε όλη τη χώρα», τους είπε.

Η Νέα Ζηλανδία, που έχει έναν πληθυσμό πέντε εκατομμυρίων κατοίκων, διαχειρίστηκε μέχρι σήμερα σχετικά αποτελεσματικά την επιδημία, επιβάλλοντας ένα πολύ αυστηρό lockdown από τα τέλη Μαρτίου.

Ο νέος κορονοϊός προκάλεσε 21 θανάτους στο αρχιπέλαγος. Τα σύνορα παραμένουν κλειστά όμως οι κάτοικοι είναι ελεύθεροι να ταξιδέψουν στο εσωτερικό της χώρας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar ΣΤΕΛΙΟΣ2020

  Μόνο εικόνα και από ουσία τίποτα η κιουρία. Προωθούμενη μαριονέτα.

  1. avatar Περίεργος.

   Τη γνωρίζεις από το Δημοτικό σχολείο;

 2. avatar Διαφάνεια

  Με ενοχλούν οι γυναίκες σε θέσεις εξουσίας.[...]

  1. avatar Ενώ γουστάρεις τύπους Τραμπ

   Μάλλον ίδιος είσαι [...]
   Και μισογύνης [...]

  2. avatar Περίεργος.

   Και οι αντρες με χαμηλό IQ είναι ενοχλητικοί.

  3. avatar Κούλα

   Αν τολμάς, πές το στη γυναίκα σου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει