Η Καθολική Εκκλησία της Γαλλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι 9 ιερείς της βρίσκονται στη φυλακή για πράξεις παιδεραστίας και 51 είναι αντικείμενο έρευνας.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη το καλοκαίρι από την Διάσκεψη των Ιερέων της Γαλλίας (CEF), 9 ιερείς βρίσκονται στη φυλακή για παιδεραστία, 51 είναι αντικείμενο έρευνας και ακόμα 45 έχουν εκτίσει την ποινή τους, σύμφωνα με την Καθολική Εκκλησία, η οποία όμως δε διευκρίνισε τη διάρκεια της ποινής των ιερέων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη φυλακή.

Η Καθολική Εκκλησία της Γαλλίας εξέδωσε για πρώτη φορά το 2000 μία πρώτη εκδοχή ενός εγχειριδίου για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται οι ιερείς απέναντι στα παιδιά, το οποίο όριζε ποιες πράξεις θεωρούνται παιδεραστία και πώς πρέπει οι ιερείς να δρουν και να αντιδρούν.

Η γαλλική Καθολική Εκκλησία ασχολήθηκε με το θέμα ήδη από το 2000 διότι τότε διώχθηκε για πρώτη φορά ένας ιερέας επειδή δεν κατήγγειλε πράξεις παιδεραστίας από ιερέα της επισκοπής του.

Την ίδια χρονιά η παιδεραστία εγγράφηκε στην ημερήσια διάταξη της συνόδου των ιερέων, ενώ η CEF δημιούργησε μία «ομάδα επαγρύπνησης» και αποφάσισε να δημοσιεύσει μία παιδαγωγική εγκύκλιο σχετική με το θέμα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.