Ο Λευκός Οίκος διέψευσε χθες Κυριακή δημοσιογραφικές πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς τέθηκε σε καραντίνα διότι συνεργάτιδά του μολύνθηκε από τον κορονοϊό.

Ένας εκπρόσωπος Τύπου του αντιπροέδρου, ο Ντέβιν Ο’ Μάλι, ανέφερε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ότι ο Πενς θα εργαστεί κανονικά σήμερα Δευτέρα, αφού τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε επέστρεψαν «αρνητικά».

«Ο αντιπρόεδρος Πενς θα συνεχίσει να ακολουθεί τις συμβουλές της ιατρικής μονάδας του Λευκού Οίκου», πάντως «δεν βρίσκεται σε καραντίνα», διευκρίνισε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Μια εκπρόσωπος του Πενς, η Κέιτι Μίλερ, έγινε το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στον Λευκό Οίκο την Παρασκευή, έπειτα από έναν στρατιωτικό στην υπηρεσία του Ντόναλντ Τραμπ μία ημέρα νωρίτερα.

Ο Πενς και ο Τραμπ υποβάλλονται σε τεστ καθημερινά.

Τρία μέλη της ειδικής επιχειρησιακής ομάδας που συστήθηκε στον Λευκό Οίκο για να αντιμετωπιστεί η κρίση της πανδημίας του κορονοϊού θα τεθούν σε απομόνωση λόγω της πιθανής έκθεσής τους στον SARS-CoV-2, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ: ο επιδημιολόγος Άνθονι Φάουτσι, ο διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμωδών Ασθενειών (CDC) Ρόμπερτ Ρέντφιλντ και ο διευθυντής του αμερικανικού ομοσπονδιακού οργανισμού φαρμάκων (FDA) Στίβεν Χαν.

Σχεδόν 80.000 άνθρωποι έχουν υποκύψει στην COVID-19 στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.