Την οποιαδήποτε ανάμειξη στη σύλληψη του αρχηγού ισλαμιστικής οργάνωσης στην Τυνησία, αρνήθηκε ο αμερικανικός στρατός.

«Ο αμερικανικός στρατός δεν συμμετείχε σε οποιαδήποτε επιχείρηση με στόχο τον ηγέτη της Άνσαρ Αλ Σαρία, Αμπού Ιγιάντ σήμερα στη Λιβύη» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης στην Αφρική.

Νωρίτερα, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τυνησίας TAP μετέδωσε ότι αμερικανοί και λίβυοι στρατιώτες συνέλαβαν σήμερα το Σαϊφαλάχ Μπεναχσίν, τον αρχηγό της οργάνωσης Άνσαρ Αλ Σαρία, που πολέμησε παλιότερα στο Αφγανιστάν και ο οποίος είναι γνωστός και ως Αμπού Γιαντ, στην πόλη της Λιβύης, Μισράτα. Η οργάνωση Άνσαρ Αλ Σαρία («Υποστηρικτές του Ισλαμικού Νόμου») είναι ένα παρακλάδι της αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο.

Αμερικανοί αξιωματούχοι πληροφοριών δήλωσαν στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και το προσωπικό τους δεν συμμετείχαν σε οποιαδήποτε επιχείρηση εναντίον του Αμπού Γιαντ.

Κάποιοι αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι ο Αμπού Ιγιάντ έχει πράγματι συλληφθεί, κάποιοι άλλοι όμως εκτιμούν ότι οι αναφορές δεν έχουν επιβεβαιωθεί και δεν μπορούν να θεωρηθούν αξιόπιστες.

Στη φωτογραφία ο Σαϊφαλάχ Μπεναχσίν …