Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν καταδίκασε σήμερα με σφοδρότητα την επίθεση εναντίον της αυτοκινητοπομπής στο Ιράκ που μετέφερε τον ειδικό απεσταλμένο στο Ιράκ και άλλα μέλη του ΟΗΕ.

Ένα μέλος της ιρακινής υπηρεσίας ασφαλείας σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης και πολλά άλλα τραυματίστηκαν. Ο ειδικός απεσταλμένος Αντ Μέλκερτ, ο υπασπιστής του Γέρτζι Σκουρατόβιτς και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στο Ιράκ δεν έπαθαν απολύτως τίποτα από την επίθεση που σημειώθηκε στην Νατζάφ.

«Ο γενικός γραμματέας αποστέλλει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του εκλιπόντα και εύχεται την άμεση ανάρρωση των τραυματιών», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών, Φαρχάν Χακ, στη Νέα Υόρκη.

«Ο γενικός γραμματέας θα ήθελε να εκφράσει την εκτίμηση του προς τον ειδικό απεσταλμένο και στα μέλη της Ειδικής αποστολής βοηθείας των Ηνωμένων Εθνών (UNAMI), που εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες για να εφαρμόσουν τις εντολές των ΗΕ στο Ιράκ», δήλωσε ο Χακ και πρόσθεσε  «Αυτή η επίθεση δεν θα εμποδίσει τα Ηνωμένα Έθνη να συνεχίσουν τις προσπάθειες συμπαράστασης τους προς τον ιρακινό λαό να βρει το δρόμο προς τη συμφιλίωση και την ευημερία».