Ελεύθερη αφέθηκε η 25χρονη Μαρία Αλιόκινα, μέλος των Pussy Riot, μετά τη χορήγηση αμνηστίας η οποία επιτρέπει την πρόωρη αποφυλάκισή της από τη διετή καταδίκη της για χουλιγκανισμό, δήλωσε ο δικηγόρος της Πιότρ Ζαϊκίν στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

«Η Μαρία Αλιόκινα απελευθερώθηκε. Όλα τα έγγραφα έχουν συμπληρωθεί και υπογραφεί» τόνισε ο δικηγόρος της.

«Απελευθερώθηκε σήμερα, γύρω στις 09.00 το πρωί» δήλωσε η ‘Ελενα Νικίσοβα, η εκπρόσωπος της σωφρονιστικής διοίκησης στη φυλακή της περιφέρειας Νίζνι Νόβγκοροντ στον Βόλγα, όπου κρατείτο η Αλιόκινα.

«Μόλις την άφησαν ελεύθερη», δήλωσε ο Πιότρ Βερζίλοφ, ο σύζυγος της 24χρονης Ναντέζντα Τολοκονίκοβα, η οποία είναι επίσης μέλος του συγκροτήματος, κρατείται σε φυλακή του Κρασνογιάρκ της ανατολικής Σιβηρίας και επίσης αναμένεται να απελευθερωθεί άμεσα.

Οι δύο Ρωσίδες που είναι μητέρες παιδιών μικρής ηλικίας, είχαν καταδικαστεί σε δύο χρόνια φυλάκιση γιατί είχαν τραγουδήσει τον Φεβρουάριο του 2012 μια πανκ προσευχή μέσα σε εκκλησία της Μόσχας διαμαρτυρόμενες για την πολιτική του προέδρου Πούτιν. Κανονικά θα αποφυλακίζονταν στις αρχές Μαρτίου του 2014 αλλά απελευθερώθηκαν μετά την έγκριση του ρωσικού κοινοβουλίου την περασμένη εβδομάδα νομοθετικής ρύθμισης για χορήγηση αμνηστίας.