H Ινδονησία ανέφερε σήμερα 283 νέα κρούσματα του κορονοϊού, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 7.418, όπως ανακοίνωσε ένας αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

Ο αξιωματούχος Αχμάντ Γιουριάντο, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων είπε ότι στη χώρα σημειώθηκαν 19 νέοι θάνατοι από την covid-19, γεγονός που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την νόσο σε 635. Σύμφωνα με τον ίδιο, περισσότεροι από 47.300 άνθρωποι έχουν υποβληθεί στη σχετική εξέταση και 913 έχουν αναρρώσει.

Στις Φιλιππίνες, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα εννέα νέους θανάτους από την covid-19 και 111 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει ότι ο συνολικός αριθμός των θανάτων αυξήθηκε σε 446, ενώ των κρουσμάτων σε 6.710. Ωστόσο, 39 ακόμη ασθενείς ανέρρρωσαν ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό όσων έχουν αναρρώσει σε 693.

Η Μαλαισία ανέφερε σήμερα 50 νέα κρούσματα κορονοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 5.532. Το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε έναν ακόμη θάνατο από την covid-19. Το σύνολο των θανάτων ανέρχεται πλέον σε 93.

Η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε σήμερα 15 νέα κρούσματα και έναν θάνατο διατηρώντας έτσι την καθοδική τάση των κρουσμάτων.

Το νέο θύμα του ιού είναι μια 58χρονη Ταϊλανδή, η οποία έπασχε από διαβήτη και υπέρταση, σύμφωνα με τις αρχές. Στη χώρα έχουν καταγραφεί συνολικά 2.826 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 49 θάνατοι.

Η Σιγκαπούρη επιβεβαίωσε άλλα 1.016 κρούσματα του κορονοϊού, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό σε 10.141.

Το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε ότι τα περισσότερα κρούσματα είναι ανάμεσα σε μετανάστες εργάτες που ζουν σε κοιτώνες, μια πληθυσμιακή ομάδα που συνιστά περισσότερο από τα τρία τέταρτα των συνολικών κρουσμάτων στην πόλη κράτος.

Οι αρχές της Σιγκαπούρης ανακοίνωσαν χθες την παράταση του μερικού lockdown ως την 1η Ιουνίου.