Ένας διαδικτυακός διαγωνισμός «τρέχει» από χθες στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ενόψει της παρουσίασης του νέου χαρτονομίσματος των 10 ευρώ.

Οι Ευρωπαίοι πολίτες καλούνται να λάβουν μέρος σε ένα διαγωνισμό ο νικητής του οποίου θα κερδίσει ένα χαρτονόμισμα με την υπογραφή του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Όσο για το παιχνίδι που θα κληθούν να παίξουν οι διαγωνιζόμενοι, είναι απλό, κατανοητό, χωρίς γραφικά και πολύπλοκους κανόνες. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να μπουν στην ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και παίζοντας… Tetris πρέπει να ανακαλύψουν τέσσερα από τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του νέου τραπεζογραμματίου και να συγκεντρώσουν τους περισσότερους πόντους.

Μετά το τέλος του διαγωνισμού 20 από τους παίκτες που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία, θα κερδίσουν από ένα διακεκριμένο (VIP) χαρτονόμισμα της σειράς «Ευρώπη» με την ιδιόχειρη υπογραφή του Μάριο Ντράγκι. Ογδόντα ακόμη διαγωνιζόμενοι θα λάβουν από ένα αναμνηστικό τραπεζογραμμάτιο των 10 ευρώ της πρώτης σειράς.