Μόλις το 8% των Αμερικάνων πιστεύει ότι τα μέλη του Κογκρέσου είναι έντιμοι, όπως αποκαλύπτει νέα δημοσκόπηση!

Στον αντίποδα, το 82% αξιολογούν ως «υψηλό ή πολύ υψηλό» το βαθμό τιμιότητας και ηθικής που επιδεικνύουν οι νοσοκόμες, ενώ ακολουθούν τα επαγγέλματα του φαρμακοποιού, του καθηγητή, του γιατρού και του στρατιωτικού.

Τις χειρότερες θέσεις καταλαμβάνουν οι λομπίστες με μόλις 6% να τους θεωρούν τίμιους και ηθικούς. Στην επόμενη θέση βρίσκουμε τα μέλη του Κογκρέσου, με ποσοστό χαμηλότερο ακόμη κι από αυτό των πωλητών αυτοκινήτων, οι οποίοι έχουν παραδοσιακά πολύ άσχημη φήμη στις ΗΠΑ (9%).

Οι δημοσιογράφοι δεν τυγχάνουν περισσότερου σεβασμού, καθώς μόλις ένας Αμερικανός στους πέντε εκφράζει την εμπιστοσύνη του σε ό,τι αφορά την τιμιότητά τους.

Το ινστιτούτο Gallup που διεξήγαγε την έρευνα, τονίζει ότι για πρώτη φορά από το 1977, αφότου άρχισε να διενεργείται αυτή η ετήσια δημοσκόπηση, ο κλήρος βλέπει τα ποσοστά του να πέφτουν κάτω από το 50% (στο 47%). Ο κλήρος μπαίνει στο στόχαστρο, εκτιμούν οι δημοσκόποι, λόγω των σκανδάλων με πρωταγωνιστές παιδεραστές ιερείς, που ξέσπασαν στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Η δημοσκόπηση αυτή έγινε σε δείγμα 1.031 ενηλίκων μεταξύ της 5ης και της 8ης Δεκεμβρίου.