Άλλα 49 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό καταγράφηκαν στο Αφγανιστάν, όπου το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί ανέρχεται σε 714, ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Δημόσιας Υγείας.

«Τα κρούσματα (…) αναμένεται να αυξηθούν με ταχύτητα τις επόμενες εβδομάδες, καθώς η μετάδοση στην κοινότητα θα κλιμακώνεται», προειδοποίησε το υπουργείο. «18 κρούσματα αναφέρθηκαν στην επαρχία της Καμπούλ, 15 στην Κανταχάρ, 6 στην Μπαλχ, 4 στη Χεράτ, 4 στη Γάζνι και 2 στη Νανγκαρχάρ», διευκρίνισε στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μέχρι σήμερα, στην ασθένεια Covid-19 έχουν υποκύψει 23 άνθρωποι αφότου εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα στο Αφγανιστάν περί τα μέσα του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Δημόσιας Υγείας. Στον αντίποδα, 40 ασθενείς έχουν αναρρώσει.

Για να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας, η κυβέρνηση έθεσε τις μεγάλες πόλεις της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Καμπούλ, σε καραντίνα από τον περασμένο μήνα, προτρέποντας τους κατοίκους να μείνουν σπίτι, κάτι εξ ορισμού δύσκολο στην εμπόλεμη φτωχή χώρα.