Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στην Ιταλία το βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα η αστυνομία του Παλέρμο, που δείχνει έναν μαγαζάτορα να ξυλοφορτώνεται επειδή δεν πλήρωσε προστασία στην μαφία.

Οι αρχές του Παλέρμο συνέλαβαν οκτώ άτομα που κρίθηκαν ένοχα για το βίαιο επεισόδιο που συνέβη μέρα μεσημέρι και είχε σαν θύμα έναν άνδρα που άνοιξε το μαγαζί του στην πόλη, χωρίς να ζητήσει άδεια από τη μαφία και χωρίς να πληρώσει το ποσό που του ζήτησαν ώστε να έχει «προστασία».

Η επίθεση καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας του μαγαζάτορα και δείχνουν τον άνδρα να δέχεται 13 χτυπήματα από σφυρί!

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο μαγαζάτορας αρνήθηκε να υποκύψει στις επανειλημμένες απαιτήσεις των μαφιόζων να τους πληρώνει ένα μηνιαίο ποσό και κατέθεσε στην αστυνομία πως δέχεται απειλές.

Το περιστατικό έγινε στις 12 Νοεμβρίου και όπως αναφέρεται από την ιδιωτική τηλεόραση «Sky» ο άνδρας κατηγορήθηκε σαν «καρφί» από έναν άγνωστο και αφού λογομάχησαν, εκείνος με την προστασία άλλων 7 ατόμων του επιτέθηκε με το σφυρί.