Δύο νέους θανάτους από κορονοϊό ανακοίνωσε η Νέα Ζηλανδία, με τον μεγαλύτερο ημερήσιο απολογισμός να κάνει τέσσερα τα θύματα του Covid-19 στη χώρα, η οποία βρίσκεται ήδη στο ήμισυ της περιόδου των τεσσάρων εβδομάδων κατά την οποία ισχύουν αυστηρά μέτρα περιορισμού.

Ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Νέα Ζηλανδία, μια χώρα με περίπου 5 εκατομμύρια κατοίκους, αυξήθηκε κατά 20 στα 1.035. Στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού που έχουν επιβληθεί στη χώρα, έχουν κλείσει γραφεία, σχολεία και μη απαραίτητες υπηρεσίες.

Στη γειτονική Αυστραλία, ο αριθμός των κρουσμάτων έχει επιβραδυνθεί σημαντικά την τελευταία εβδομάδα. Το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σήμερα κατά 86 στα 6.238, ενώ 56 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ωστόσο, η επικεφαλής της κυβέρνησης της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας Γκλάντις Μπερετζίκλιαν προειδοποίησε ότι παρά τις πρώτες ενθαρρυντικές ενδείξεις σταθεροποίησης στην εμφάνιση των νέων κρουσμάτων, η χώρα δεν έχει διαφύγει ακόμα τον κίνδυνο. «Τα χειρότερα είναι μπροστά μας», δήλωσε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.