Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία προτρέπει τους κατά τόπους ιεράρχες και κληρικούς να καλέσουν τους πιστούς, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, να παραμείνουν στα σπίτια τους κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και την Κυριακή του Πάσχα.

Η συστάσεις θα εφαρμοσθούν και θα εμπλουτισθούν κατά την εκτίμηση των τοπικών ιεραρχών δεδομένης της υγειονομικής και επιδημιολογικής κατάστασης που επικρατεί σε κάθε περιφέρεια, ανακοίνωσε η ομάδα εργασίας του Πατριαρχείου της Μόσχας που συντονίζει την δράση όλων των εκκλησιαστικών ιδρυμάτων σε συνθήκες της πανδημίας του κορονοϊού.

Στο μεταξύ έγινε γνωστό ότι στις 9 Απριλίου οκτώ ιερείς που λειτουργούν σε έξι εκκλησίες της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας διαγνώστηκαν με κορονοϊό.

Σε τεστ κορονοϊού υποβάλλονται οι μοναχοί στα μοναστήρια της Μόσχας

Κλιμάκια νοσηλευτών του Κεντρικού νοσοκομείου του Πατριαρχείου της Μόσχας, άρχισαν από σήμερα να πραγματοποιούν τεστ κορονοϊού σε μοναστήρια της Μόσχας, ανακοίνωσε η ομάδα εργασίας του Πατριαρχείου της Μόσχας που συντονίζει την δράση όλων των εκκλησιαστικών ιδρυμάτων σε συνθήκες πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εν λόγω ομάδας εργασίας, τεστ θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται σήμερα στην ανδρική μονή Ντανσκόι.

Η ομάδα εργασίας του Πατριαρχείου της Μόσχας που συντονίζει την δράση όλων των εκκλησιαστικών ιδρυμάτων σε συνθήκες πανδημίας του κορονοϊού, συγκροτήθηκε στις 23 Μαρτίου. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, χθες, 9 Απριλίου, οκτώ ιερείς σε έξι εκκλησίες της Μόσχας διαγνώστηκαν με κορονοϊό.