Ακόμη μία δύσκολη μέρα για την Ιταλία, λόγω κορονοϊού, αφού μετράει νεκρούς και νέα κρούσματα.

Σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα της γειτονικής χώρας, τα πολύ δύσκολα έχουν περάσει και σιγά-σιγά όλοι οι αριθμοί θα αρχίσουν να μειώνονται και η Ιταλία θα βγει σταδιακά από αυτό τον εφιάλτη.

Μέχρι να συμβεί αυτό, όμως, τα νέα δε θα είναι ευχάριστα. Την Πέμπτη, προς επιβεβαίωση αυτού, υπήρξαν 760 νεκροί και 4.668 νέα κρούσματα, με τους συνολικούς αριθμούς να είναι 13.915 και 115.242 αντίστοιχα.

Μία μέρα μετά, σήμερα Παρασκευή δηλαδή, η Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο έχουν καταγραφεί 766 θάνατοι και 4.585 νέα κρούσματα, πράγμα που σημαίνει ότι οι συνολικοί αριθμοί πλέον είναι 14.681 και 119.827 αντίστοιχα.

Έχουν χάσει τη ζωή τους 73 γιατροί λόγω κορονοϊού

Είναι 73 οι γιατροί που έχασαν την ζωή τους στην Ιταλία από την επιδημία του κορονοϊού. Σήμερα, Παρασκευή, έχασαν την μάχη για τη ζωή ένας καρδιολόγος και ένας παθολόγος.

Ο επικεφαλής του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας Σίλβιο Μπρουζαφέρο τόνισε επίσης ότι «ο ιός έχει διαδοθεί σε όλες τις περιοχές της χώρας και για τον λόγο αυτό οι προφυλάξεις πρέπει να παραμείνουν σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο». «Μέχρι τώρα, πάντως, δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο κορονοϊός κυκλοφορεί στην ατμόσφαιρα», πρόσθεσε.

Ο αντιπρόεδρος της περιφέρειας της Λομβαρδίας Φαμπρίτσιο Σάλα δήλωσε πριν από λίγο ότι «τα νέα μέτρα της κυβέρνησης της Ρώμης αύξησαν, έστω και κατά 1%, την κυκλοφορία των πολιτών στην Λομβαρδία και αυτό είναι κάτι που αποτελεί πρόβλημα». Αναφέρεται στην απόφαση της κυβέρνησης να επιτραπεί στους γονείς να παίρνουν μαζί τους τα παιδιά, όταν ψωνίζουν στο σούπερ μάρκετ.

Ο Σάλα, τέλος, ζήτησε από τον Ιταλό πρωθυπουργό να δώσει άμεσα την αναγκαία έγκριση για την χρήση των νέων προστατευτικών μασκών που η περιφέρεια της Λομβαρδίας κατάφερε να σχεδιάσει και να παράξει, σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο του Μιλάνου.