Οι σλοβενικές Αρχές ανακοίνωσαν το πέμπτο θύμα του κορονοϊού στη χώρα. Ο υπουργός Υγείας της Σλοβενίας, Τόμαζ Γκάνταρ ανέφερε ότι από το σύνολο των 528 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19 στη χώρα, 73 ασθενείς είναι εργαζόμενοι στον υγειονομικό τομέα.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πακέτο μέτρων, ύψους δύο δισεκατομμυρίων ευρώ, για να αναχαιτιστεί ο αρνητικός αντίκτυπος της πανδημίας του κορονοϊού στην οικονομία και την κοινωνία. «Το πακέτο μέτρων αντανακλά τις ανάγκες της οικονομίας και φέρνει, σε μεγάλο βαθμό, αποτελεσματικά μέτρα» δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (GZS), Μπόστιαν Γκόρουπ.

Εξάλλου, σε ισχύ τέθηκαν νέοι περιορισμοί στα σύνορα της Σλοβενίας με την Αυστρία. Μόνο 13 σημεία διέλευσης είναι ανοικτά και οι διερχόμενοι πολίτες υπόκεινται σε επιτόπιους ελέγχους. Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν στα σύνορα της Σλοβενίας με την Ιταλία.

Υπενθυμίζεται ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών στη Σλοβενία, για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού, τέθηκε σε ισχύ από τις 20 Μαρτίου. Οι πολίτες μπορούν να πηγαίνουν στην εργασία τους, στα φαρμακεία, τα σούπερ μάρκετ, τηρώντας τα μέτρα προστασίας και τις αναγκαίες προφυλάξεις.

Παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας της Ρουμανία, Βίκτορ Κοστάκε

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Υγείας της Ρουμανίας Βίκτορ Κοστάκε, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Agerpres, επικαλούμενο επίσημες πηγές.

Στο μεταξύ, τοπικά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν ότι η παραίτηση του κ. Κοστάκε οφείλεται στην ανεπάρκεια, όπως αναφέρουν, των χειρισμών για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. «Πολλά νοσοκομεία στη Ρουμανία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, κυρίως ελλείψεις προστατευτικού εξοπλισμού και ο αριθμός των γιατρών και των νοσηλευτών που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό αυξάνεται», υπογραμμίζεται.

Προστίθεται, επίσης, ότι «τα μεγαλύτερα προβλήματα παρουσιάζονται στο νοσοκομείο της Σουτσεάβα, όπου το ίδρυμα έκλεισε για απολύμανση, καθώς περισσότεροι από 80 γιατροί και νοσηλευτές έχουν μολυνθεί από τον Covid-19».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.