Περίπου 2.000 άνθρωποι έχουν αποκλειστεί εδώ και μία εβδομάδα στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, εξαιτίας της αναστολής των πτήσεων που αποφασίστηκε στο πλαίσιο των μέτρων για την καταστολή της επιδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα, έγινε σήμερα γνωστό από τη διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου.

Το 50% και πλέον των ταξιδιωτών που έχει αποκλειστεί στο αεροδρόμιο, είναι Αλγερινοί υπήκοοι, ενώ άλλοι προέρχονται από το Ουζμπεκιστάν, το Τουρκμενιστάν και το Αζερμπαϊτζάν, επισήμανε ένας εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας IGA.

Η Τουρκία ανέστειλε τις πτήσεις προς περίπου 70 χώρες σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει τη διασπορά της νόσου, που έχει προσβάλει πάνω από 375.000 ανθρώπους παγκοσμίως και έχει σκοτώσει περισσότερους από 16.000, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

«Υπάρχουν περίπου 1.500 Αλγερινοί που έχουν εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης αυτή τη στιγμή» εξήγησε ο εκπρόσωπος τύπου, προσθέτοντας ότι οι αλγερινές αρχές δεν επιτρέπουν την επιστροφή τους, προς το παρόν.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν αυτήν την εβδομάδα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καταγράφονται συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και επιβατών, που φορούν ιατρικές μάσκες, σε τερματικό σταθμό του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης.

Η διαχειρίστρια εταιρεία, μαζί με την Turkish Airlines και την τουρκική Ερυθρά Ημισέληνο, παρέχουν γεύματα και είδη πρώτης ανάγκης στους ανθρώπους που έχουν αποκλειστεί στο αεροδρόμιο, διαβεβαιώνει η IGA.