Οι ισχυρές καταιγίδες και οι χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα των ανατολικών πολιτειών, απειλούν να χαλάσουν τα σχέδια εκατομμυρίων Αμερικανών που θα ταξιδέψουν για την αυριανή Ημέρα των Ευχαριστιών, ανακοίνωσαν μετεωρολόγοι.

Μέχρι αργά απόψε το βράδυ στην ακτή του Ατλαντικού στη Νέα Αγγλία αναμένονται σφοδρές βροχοπτώσεις, ενώ η καταιγίδα κινείται βορειοανατολικά, ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Τα καιρικά φαινόμενα θα είναι έντονα στην περιοχή από το Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια μέχρι το Πόρτλαντ του Μέιν κι αναμένεται ότι η ορατότητα θα είναι περιορισμένη, ενώ θα σημειωθούν και καθυστερήσεις στις πτήσεις, σύμφωνα με την ιστοσελίδα AccuWeather.com.

Η αργία της Ημέρας των Ευχαριστιών είναι μία από τις αργίες με τις περισσότερες μετακινήσεις στη χώρα. Περίπου 39 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να ταξιδέψουν οδικώς από σήμερα Τετάρτη μέχρι την Κυριακή, με επίκεντρο την αυριανή ημέρα της γιορτής, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα AccuWeather.com, το χιόνι ενδέχεται να προκαλέσει καθυστερήσεις στις μετακινήσεις σε Βοστόνη, Οχάιο, Πίτσμπεργκ, Μπάφαλο και Ατλάντα.

Αργά χθες το βράδυ, καθυστερήσεις στις πτήσεις αναφέρθηκαν στη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας και στην Φιλαδέλφεια, το Μέμφις και την Βαλτιμόρη του Μέριλαντ.

Το ύψος του χιονιού που θα πέσει αναμένεται να ξεπεράσει τα 30,5 εκατοστά στη δυτική Πενσιλβάνια, τη δυτική Νέα Υόρκη και το Βερμόντ προτού υποχωρήσει η κακοκαιρία αύριο, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Ωστόσο, αναμένεται να ακολουθήσουν άνεμοι με ταχύτητα 24 με 40 χιλιόμετρα την ώρα και θερμοκρασίες κάτω του μηδενός στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, δήλωσε ο Μπρους Τέρι, επικεφαλής των μετεωρολόγων στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αν οι άνεμοι είναι πολύ ισχυροί, τότε τα γιγαντιαία μπαλόνια που συνοδεύουν την καθιερωμένη παρέλαση του πολυκαταστήματος Macy’s στη Νέα Υόρκη μπορεί φέτος να μην περιλαμβάνονται στο θέαμα.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο εξέδωσε προειδοποίηση για την κακοκαιρία και κάλεσε τους οδηγούς να προσέχουν ιδιαίτερα στους δρόμους.