Η έντονη επικοινωνία του με τον Εμανουέλ Μακρόν φαίνεται πως οδήγησε τον Μπόρις Τζόνσον να πάρει αυστηρότερα μέτρα στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τη Liberation, που επικαλείται πηγές στο Ελιζέ, την Παρασκευή το πρωί ο Γάλλος πρόεδρος απείλησε τον πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας ότι θα κλείσει τα σύνορα της χώρας του με το Ηνωμένο Βασίλειο αν δεν πάρει αυστηρότερα μέτρα για να μην εξαπλωθεί ο κορονοϊός.

Έτσι, το βράδυ της Παρασκευής ο Μπόρις Τζόνσον φαίνεται να οδηγήθηκε στην απόφαση να κλείσει παμπ, εστιατόρια, θέατρα, κινηματογράφους και γυμναστήρια.

«Χρειάστηκε ξεκάθαρα να τον απειλήσουμε για να τον κάνουμε τελικά να αλλάξει γνώμη», τόνισε αξιωματούχος του Ελιζέ στην γαλλική εφημερίδα.

Το γραφείο του Μακρόν αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, έπειτα από επικοινωνία του Reuters. Το γραφείο του Τζόνσον δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα για σχόλιο του δημοσιεύματος.

Η βρετανική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι ενεργεί με βάση τις κατευθυντήριες γραμμές των επιστημονικών της συμβούλων, καθώς εντείνει τις προσπάθειες για τον περιορισμό της επιδημίας.