Δύο δράστες για τη βομβιστική επίθεση στην πρεσβεία του Ιράν στη Βηρυτό, αναγνώρισαν οι αρχές του Λιβάνου. Την ταυτότητα του δεύτερου υπόπτου επιβεβαίωσαν οι εξετάσεις DNA. Η επίθεση που σημειώθηκε την προηγούμενη βδομάδα στοίχισε τη ζωή σε 23 ανθρώπους, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 146.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της υπηρεσίας αντικατασκοπείας, πρώτος δράστης ήταν ο Αντνάν Μούσα αλ Μοχάμεντ, ένας παλαιστίνιος που ζούσε κοντά στη Σιδώνα.

Στη Σιδώνα κατοικούσε και ο άλλος καμικάζι, ο Μουίν Αμπού Νταχέρ, σύμφωνα με τις Αρχές. Ο πατέρας τού Αμπού Νταχέρ είπε στις αρχές ότι θεωρεί πως ο γιος του εμπλέκεται στην επίθεση όταν ο στρατός έδωσε στη δημοσιότητα μία φωτογραφία ενός από τους υπόπτους. Εξέταση DNA επιβεβαίωσε ότι ο γιος του είναι ο δεύτερος καμικάζι, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο στρατός του Λιβάνου.

Μία οργάνωση που συνδέεται με την αλ Κάιντα, η λιβανέζικη οργάνωση Ταξιαρχίες Αμπντουλάχ Αζάμ, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που ήταν μία από τις φονικότερες σε σειρά επιθέσεων με στόχο προπύργια της Χεζμπολάχ και σιιτών στον Λίβανο τους τελευταίους μήνες.

Η οργάνωση ανέφερε ότι πραγματοποίησε την επίθεση ως αντίποινα για την στρατιωτική υποστήριξη που προσφέρουν το Ιράν και η Χεζμπολάχ στη συριακή κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Ασαντ .

Οι Αρχές υποστηρίζουν ότι ο Αμπού Νταχέρ ήταν υποστηρικτής του σεϊχη Αχμέντ αλ Ασίρ, ενός κήρυκα από τη Σιδώνα, γνωστού για τα πύρινα κηρύγματά του κατά της Χεζμπολάχ.

Το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοτόπων SITE, που παρακολουθεί τις τζιχαντιστικές απειλές, ανακοίνωσε ότι Αμπού Νταχέρ παρακολουθούσε ιστοσελίδες που συνδέονται με την αλ Κάιντα και είχε εκδηλώσει επιθυμία να πεθάνει σε επίθεση αυτοκτονίας.