Η Κίνα ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να επιτραπούν, μέχρι νεωτέρας, οι ομάδες ορειβασίας στο Έβερεστ, ως μέτρο πρόληψης κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η υψηλότερη κορυφή του κόσμου (8.848 μ.) έχει πρόσβαση από τα βόρεια από την Κίνα και από τα νότια από το Νεπάλ και πολλές αποστολές ήταν έτοιμες να ξεκινήσουν την αναρρίχηση τους, αλλά δεν πρόκειται να την πραγματοποιήσουν. Ανάλογο απαγορευτικό αναμένεται ν’ ανακοινωθεί και από το Νεπάλ.

Η Κίνα «ζεσταίνει τις μηχανές» της οικονομίας

Η Κίνα θα δράσει δυναμικά για να σταθεροποιήσει το εξωτερικό της εμπόριο, αλλά βρίσκεται αντιμέτωπη με ολοένα και περισσότερες αβεβαιότητες λόγω των αυξανόμενων πιέσεων στην παγκόσμια οικονομία, δήλωσε την Πέμπτη αξιωματούχος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου.

Ο διευθυντής εξωτερικού εμπορίου στο υπουργείο Λι Σινγκιάν δήλωσε επίσης σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε διαδικτυακά ότι επιταχύνεται η ανάκαμψη της δραστηριότητας των εργοστασίων της Κίνας και ότι η χώρα θα επιδιώξει να επεκτείνει επίσης τις εισαγωγές.

Οι εξαγωγές της Κίνας συρρικνώθηκαν απότομα τους πρώτους δύο μήνες του έτους και οι εισαγωγές μειώθηκαν, καθώς το ξέσπασμα του νέου κορονοϊού προκάλεσε μαζικές διακοπές στις δραστηριότητες των επιχειρήσεων και την οικονομική δραστηριότητα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.