Η έκθεση ωρολογοποιίας Watches & Wonders στη Γενεύη δεν θα διεξαχθεί φέτος λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Ίδρυμα Υψηλής Ωρολογοποιίας (Fine Watchmaking Foundation, FHH) που την διοργανώνει.

«Μπροστά στις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την παγκόσμια εξάπλωση του ιού COVID-19, είναι καθήκον του FHH…να προβλέψει τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να ενέχουν τα ταξίδια και οι σημαντικές διεθνείς συναντήσεις», ανέφερε η FHH σε ανακοίνωση, εκτιμώντας ότι η ματαίωση είναι «η πιο υπεύθυνη απόφαση στο σημερινό πλαίσιο των κινδύνων για την υγεία».

Το Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας, στο οποίο κυριαρχούν εμπορικά σήματα της Richemont, όπως Cartier και IWC, αναμενόταν αρχικά να διεξαχθεί στις 25-29 Απριλίου. Η ακύρωση δημιουργεί ερωτήματα και για την ανταγωνιστική έκθεση Baselworld, που είναι προγραμματισμένο να ανοίξει τις πόρτες της στις 20 Απριλίου.

Η Σανγκάη προσπαθεί να βρει αυτούς που ήρθαν σε επαφή με ασθενή από το Ιράν

Στις περιοχές χαμηλού κινδύνου όσον αφορά το ξέσπασμα του νέου κοροναϊού στην Κίνα θα πρέπει να επαναλειτουργήσουν οι υπηρεσίες που χορηγούν βίζα και διαβατήρια σε Κινέζους και ξένους που θέλουν να ταξιδέψουν, ώστε η χώρα να επιστρέψει σε φυσιολογικούς ρυθμούς εργασίας, ανακοίνωσαν σήμερα οι κινεζικές μεταναστευτικές αρχές.

Οι περιοχές μετρίου κινδύνου θα πρέπει να κάνουν το ίδιο ανάλογα με την κατάσταση της επιδημίας του Covid-19 εντός των συνόρων τους, προσθέτει σε ανακοίνωσή της η Μεταναστευτική Αρχή της Κίνας.

Στον επίσημο λογαριασμό της στο Weibo, η αρχή αυτή αναφέρει ότι θα λάβει μέτρα για να διευκολύνει τις κινήσεις αυτές, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Παράλληλα οι αρχές της Σανγκάης προσπαθούν να εντοπίσουν και να αναγνωρίσουν έναν ασθενή με Covid-19, ο οποίος έφτασε στην πόλη από το Ιράν, ανακοίνωσε σήμερα η τοπική κυβέρνηση.

Ο ασθενής, ο οποίος δεν έχει αναγνωριστεί, διαγνώσθηκε χθες, Τετάρτη, ότι έχει προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό στην Ζονγκουέι, μια πόλη στην βορειοδυτική περιοχή Νινγσιά, περίπου 2.000 χιλιόμετρα από την Σανγκάη.

Η κυβέρνηση της Σανγκάης αναφέρει ότι ερευνά το θέμα περαιτέρω και θα διασφαλίσει ότι όλα τα μέρη από τα οποία πέρασε ο ασθενής έχουν απολυμανθεί.

Οι αρχές στην Ζονγκγουέι ανακοίνωσαν ότι ο ασθενής έφτασε αεροπορικώς μέσω της Ρωσίας από το Ιράν στην Σανγκάη την περασμένη Πέμπτη. Ο ασθενής, ο οποίος φορούσε μάσκα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, μετά μετέβη στην Ζονγκγουέι μέσω της πόλης Λαντσού σιδηροδρομικώς.

Η Σανγκάη έχει αναφέρει 337 επιβεβαιωμένα κρούσματα και τρεις θανάτους από χθες Τετάρτη.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ότι η επιδημία στην Κίνα έχει ήδη κορυφωθεί και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα σημειώνει σταθερά μείωση. Ο αριθμός των νεκρών την Τετάρτη ήταν ο χαμηλότερος από τις 20 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο ο αριθμός των νέων κρουσμάτων σε άλλες χώρες ξεπέρασε χθες Τετάρτη αυτόν στην Κίνα, με την Ιταλία και το Ιράν να αναδύονται ως νέα κέντρα του νέου κοροναϊού.