Ο Elon Musk είναι ένας εξαιρετικά πολυάσχολος άνθρωπος που κάνει πολλά πράγματα ταυτοχρόνως και αποφεύγει όσο τίποτα άλλο τα τηλεφωνήματα.

Ο δισεκατομμυριούχος γενικός της Tesla και της SpaceX περνά συνήθως τη βδομάδα του και στις δυο επιχειρήσεις, προλαβαίνοντας να χωρέσει τα πάντα σε πεντάλεπτες φέτες χρόνου.

Ακόμα και το γεύμα του σε ένα τέτοιο πεντάλεπτο το στριμώχνει. Κοιμάται άλλωστε μόνο 6 ώρες τη νύχτα, παρά το γεγονός ότι η δική του εργασιακή βδομάδα μετρά από 85-100 ώρες.

Με βάση λοιπόν τα όσα έχει πει κατά καιρούς στις συνεντεύξεις του, να πώς πρέπει να είναι η καθημερινότητα του Elon. Κι αν πάντα βρίσκει χρόνο για να είναι κοντά στα πέντε του παιδιά, το 2013 έχει δηλώσει πως τσεκάρει τα email του όταν είναι μαζί τους.

Ο Musk ξεκινά τη μέρα του λοιπόν στις 7:00 το πρωί και σπανίως τρώει πρωινό. Και μετά ανοίγεται σε ένα καταιγιστικό πρόγραμμα, το οποίο σπάει σε πεντάλεπτα διαστήματα.

Καμιά μέρα δεν είναι ίδια με την προηγούμενη για τον Musk. Δευτέρες και Παρασκευές είναι στη SpaceX στο Λος Άντζελες και Τρίτες, Τετάρτες και Πέμπτες τις περνά στο Σαν Φρανσίσκο, στο στρατηγείο της Tesla.

Τα Σαββατοκύριακα τα περνά είτε με την οικογένειά του στο μέγαρο του Bel Air είτε στη SpaceX, ανάλογα με τον φόρτο εργασίας. Και ακριβώς γι’ αυτό, για να μειωθεί ο όγκος της δουλειάς του, δεν απαντά ποτέ σε τηλεφωνικές κλήσεις όταν εργάζεται, προτιμώντας αντιθέτως τη γραπτή επικοινωνία.

Δυο φορές τη βδομάδα βρίσκει χρόνο για το γυμναστήριο και εξοικονομεί πάντα προσωπική ώρα για διάβασμα. Κατά τη 1:00 τα ξημερώματα, η μέρα του τελειώνει…