Με στόχο την μείωση των χρεών και την τήρηση των δεσμεύσεών της προς τις τράπεζες, το διοικητικό συμβούλιο της εφημερίδας Κοριέρε Ντέλα Σέρα αποφάσισε την πώληση της ιστορικής έδρας της εφημερίδας, ενός κτιρίου το οποίο βρίσκεται στην οδό Σολφερίνο του Μιλάνου, έναντι τιμήματος ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ, σε αμερικανική εταιρία.

Το κτίριο οικοδομήθηκε πριν ένα αιώνα, θεωρείται από τα σημαντικά δείγματα του αρχιτεκτονικού ρυθμού Liberty και το επισκέπτονται, κάθε χρόνο, 20.000 μαθητές, φοιτητές και αναγνώστες γενικότερα. Στο ίδιο μέγαρο, στεγάζεται και η αθλητική εφημερίδα Γκαζέτα ντέλο Σπορτ, η οποία ανήκει επίσης στον όμιλο Rcs.

Το συμφωνητικό αυτό δίνει την δυνατότητα στον δημοσιογραφικό όμιλο να ενοικιάζει το οίκημα. Αυτό τουλάχιστο για το άμεσο μέλλον σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να αναζητήσει νέα έδρα.

Οι δημοσιογράφοι της πρώτης σε κυκλοφορίας ιταλικής εφημερίδας, όμως αντέδρασαν έντονα στην δημοσιοποίηση της συγκεκριμένης συμφωνίας, καθώς θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό αλλοιώνεται η φυσιογνωμία της Κοριέρε, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια της την ανεξαρτησία. Εκπρόσωποί τους είπαν ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο ακόμη και να προσφύγουν δικαστικά εναντίον της απόφασης.

Υπέρ της πώλησης τασσόταν επίμονα ο βασικός μέτοχος της εφημερίδας του Μιλάνου, ο όμιλος Fiat. Δυο μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εκφράσθηκαν αρνητικά, τονίζοντας ότι οι τιμές στην ιταλική αγορά ακινήτων έχουν πέσει αισθητά λόγω της κρίσης, και για τον λόγο αυτό η πώληση θα έπρεπε να έχει αναβληθεί