Ένα πλωτό «νησί» από σκουπίδια και μπάζα στο μέγεθος του Τέξας που έχουν προκληθεί από το καταστροφικό τσουνάμι που χτύπησε την Ιαπωνία το 2011, διασχίζει τον Ειρηνικό Ωκεανό και κατευθύνεται προς τη δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το γιγάντιο «νησί» που πλέει στον ωκεανό επί δύο χρόνια αποτελείται από περίπου δύο τόνους μπάζα, απομεινάρια των σκαφών των σπιτιών και κάθε λογής αντικειμένων.

Αρκετά μεμονωμένα κομμάτια από την καταστροφή που προκάλεσε το τσουνάμι έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνια, όμως οι ειδικοί φοβούνται ότι αυτή τη φορά τα απομεινάρια θα καταφτάσουν όλα μαζί στην Αμερική.

Η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) αναφέρει πως το γιγάντιο πλωτό «νησί» βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Χαβάης και ότι επίσης μια συστάδα των μεγαλύτερων από τα συντρίμμια κατευθύνεται από την Αλάσκα προς τις Φιλιππίνες.

Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους των Αμερικανών είναι η πιθανότητα τα συντρίμια να έχουν μολυνθεί με ραδιενέργεια από το πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα, όμως, οι μετρήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα με μετρητές Γκάιγκερ δεν έχουν δείξει κάτι τέτοιο.